Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mâncare de mazăre de cucuruz aită (rețete vechi românești de Mărțișor)

Publicat:

La sfarșit de iarna și inceput de primavara, satele stau sub semnul soarelui alb. Crud și cu mare putere, acesta inspira teama in randul gospodarilor. Copiii mai firavi și bolnavicioși...

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

FOTOREPORTAJ 1 Mai cu soare la malul marii: Cum arata centrul vechi, portul turistic și faleza Cazinoului din Constanța la inceputul mini-vacanței/ Ce prețuri sunt la mancare și bautura, la inceput de sezon

19:06, 01.05.2024 - In ciua prognozelor meteo care anunțau ploaie la Constanța de 1 mai vremea a fost frumoasa, cu mult soare și fara strop de ploaie. Maxima zilei a ajuns la 17 grade, vantul a fost puternic dar asta nu i-a impiedicat pe constanțeni și turiști sa iasa in numar mare in centrul vechi și pe faleza […] Articolul…

REȚETE ROMANEȘTI Friptura de vita umpluta cu ciuperci

16:45, 20.03.2024 - Aceasta rețeta de mușchi de vaca umplut este perfecta pentru o masa festiva sau un pranz de duminica impreuna cu familia și prietenii. Aromata și suculenta, aceasta preparare aduce un plus de eleganța și rafinament oricarei mese. The post REȚETE ROMANEȘTI Friptura de vita umpluta cu ciuperci first appeared…

PROGRAM NAȚIONAL In 24 de școli din județ, copiii primesc cate o porție de mancare gatita

12:50, 20.03.2024 - Potrivit declarației prim-ministrului Marcel Ciolacu, in peste 1.200 de unitați școlare din toata țara se asigura Programul Național Masa sanatoasa. The post PROGRAM NAȚIONAL In 24 de școli din județ, copiii primesc cate o porție de mancare gatita first appeared on Informatia Zilei .

REȚETE ROMANEȘTI Supa usurica de macris

17:45, 15.03.2024 - Frunzele macrisului contin fier, vitamine, si foarte mult acid oxalic, ceea ce ii confera un gust acru, astringent. Frunzele se prepara in acelasi mod ca si spanacul sau stevia, gustul caracteristic facandu-l potrivit pentru supe, borsuri, piureuri sau pentru a asorta in special preparatele de miel.…

REȚETE ROMANEȘTI Sarmale batranesti cu carne de porc

08:40, 11.03.2024 - Sarmalele, un clasic culinar est-european, combina carnea tocata cu orez, ceapa, și condimente, infașurate in frunze de varza acra, coapte lent cu slanina afumata și bulion de roșii, reflectand o tradiție gastronomica bogata și istorica. The post REȚETE ROMANEȘTI Sarmale batranesti cu carne de porc…

Nume romanesti pastrate de la daci. Putini romani isi mai boteaza copiii astfel

17:10, 07.03.2024 - Deși puțini romani iși mai boteaza copiii astfel, inca pot fi identificate nume romanești pastrate de la poporul dac. Dacii se considerau nemuritori, motiv pentru care erau foarte curajoși. Mentalitatea de triumfatori putea fi sesizata și in alegerea numelor urmașilor lor. Indrazneala și curajul dacilor…

Nume romanesti uitate de parinti. Romanii nu le mai vor pentru copiii lor

08:40, 13.02.2024 - Dupa cum ne arata cercetarile, primele nume cunoscute dateaza din jurul anului 3200 i.Hr., din Sumeria și Egipt. De atunci și pana astazi, peste tot in lume, fiecarui om i se ada un nume la naștere, o identitate, la fel se intampla și in Romania, numai ca unele nu prea mai sunt la mare cautare. […]…

REȚETE ROMANEȘTI Deliciul preferat al Regelui Mihai al Romaniei: Sarmalele in foi de varza

14:31, 12.02.2024 - Regele Mihai I al Romaniei, ultimul monarh al țarii, era cunoscut pentru modestia și discreția sa, inclusiv in preferințele culinare. Informațiile despre mancarurile sale preferate sunt limitate, insa se știe ca avea o afecțiune pentru bucataria tradiționala romaneasca, care se caracterizeaza prin simplitate…


Ce parere ai despre aceasta stire?