Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

DESTINAȚIE: ROMÂNIA/ Palatul cultural Teodor Costescu din Drobeta Turnu Severin, bijuterie arhitecturală protejată de UNESCO

Publicat:

Profesorul și omul politic , membru al , a inceput lucrarile de construcție a Palatului cultural in anul 1912, cand a fost ales președinte al Societații ,,Teatrul orașului Turnu Severin', al carui unic scop a fost realizarea unei construcții impunatoare, sub acoperișul careia sa se adune ,,laolalta' toate entitațile culturale ale orașului.

Foto: (c) FLORIAN COPCEA/AGERPRES ARHIVA

Întrucât subscripția publica lansata nu avea sa acopere cheltuielile estimate pentru realizarea edificiului cultural, proiect realizat…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Clujeanul Vasile Szekely, supraviețuitor al lagarelor de exterminare de la Auschwitz și Buchenwald, a primit Cetațenia de Onoare a orașului Weimar din Germania

13:10, 16.04.2024 - In varsta de aproape 95 de ani, clujeanul Vasile Szekely a primit titlul de cetațean de onoare al orașului Weimar (Germania). Este unul dintre ultimii supraviețuitori din Romania ai deportarilor naziste din nordul Transilvaniei.

Peisaje care iți taie rasuflarea pe Via Transilvanica

12:10, 07.04.2024 - Via Transilvanica, "drumul care unește", este un traseu turistic de lunga distanța de 1.400 de kilometri care traverseaza Romania pe diagonala, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau calare. Via Transilvanica este semnalizata cu marcaje vopsite, stalpi…

Orasul din Romania care poate deveni o bijuterie a zonei. Are rezervatii naturale, o istorie aparte si a fost facut cunoscut de Creanga

14:45, 28.03.2024 - Orașul cu cea mai mare suprafata din Romania poate deveni, cu adevarat, o bijuterie a zonei. Este un loc special, plin de rezervații naturale, dar care se lauda și cu o istorie aparte. Cel mai important aspect este faptul ca tocmai Ion Creanga a copilarit aici. Orașul cu cea mai mare intindere din țara…

Casa cu palarie, cladirea bijuterie proiectata de prima femeie arhitect din Romania. Cum s-au indragostit nebuneste Virginia Andreescu si Spiru Haret

11:55, 25.03.2024 - Bucureștiul, așa cum il știm astazi, ascunde multe bijuterii arhitectonice, multe dintre ele din perioada interbelica. Pe unele dintre ele le știm, pe altele le descoperim intamplator. Așa se face ca, undeva in Capitala, exista casa cu palarie, cladirea bijuterie proiectata de prima femeie arhitect…

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, dupa ce a fost convocat la MAE: „Subiectul nu a fost clar definit. Cel mai vag demers intalnit in Romania”

15:35, 18.03.2024 - Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Valeri Kuzmin, a comentat ironic, intr-o declaratie acordata Agenției de presa a Rusiei TASS, convocarea la Ministerul Afacerilor Externe pe problema Tezaurului Romaniei, susținand ca „subiectul conversatiei nu a fost clar definit” si ca a fost cel mai vag demers pe…

O bijuterie arhitecturala din Romania iși recapata stralucirea de altadata. Picturi rare descoperite sub tencuiala groasa FOTO

09:25, 13.03.2024 - Mai multe picturi importante au fost descoperite la renovarea unei cladiri din centrul Piteștiului. Imobilul, monument de patrimoniu național, a fost proiectat de Ion Socolescu, parintele societații arhitecților romani

„Dominic n-a facut nimic!”. Dar ce a facut profesorul Robu, „inventatorul” web-ului, pentru digitalizarea primariei?

08:10, 01.03.2024 - Miercuri, intr-o ceremonie defasurata la Cinema Timis, a fost inaugurat oficial portalul digital al Primariei Timisoara. Un salt in era digitala, o premiera la acest nivel pentru administratiile locale din Romania. In deja cunoscuta paradigmna a hotului care urla dupa hoti, evenimentul a fost perturbat…

Povestea orașului rusesc din Apuseni: A fost proiectat chiar la Moscova, de un arhitect rus. Strazile sunt paralele și deosebit de lungi!

20:00, 11.02.2024 - Orașul Ștei a luat naștere in perioada anilor 1950. A fost ridicat in proximitatea satului cu același nume, intre anii 1952-1956. In intregul sau, orașul Ștei a fost proiectat chiar la Moscova, de un arhitect rus. De aceea, strazile au o forma unica in Romania, sunt paralele și deosebit de lungi.Printr-un…


Ce parere ai despre aceasta stire?