Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Desertul zilei: Gogoşi cu nuci şi mac

Publicat:

Ingrediente

Pentru aluat

1 kg faina

drojdie cat o nuca

coaja rasa de la 1 lamaie

50 ml ulei

100 g zahar pudra

1 plic zahar vanilat

500 ml lapte

2 oua

400 ml ulei pentru prajit

Pentru umplutura

2 cani nuca macinata

½ cana mac bine spalat

5 linguri zahar

esența de rom

Cum se prepara

Pui faina intr-un vas și-i faci in mijloc o adancitura in care adaugi drojdia dizolvata in 100 ml lapte calduț și o lingurița de zahar. Lași 5 minute, adaugi laptele, ouale batute, zaharul, zaharul

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Temperatura ideala la care se coace cozonacul, dezvaluita de marii bucatari. Pașii de urmat pentru un preparat pufos și frumos rumenit

12:05, 25.04.2024 - Ce trebuie sa știi despre temperatura ideala de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grija și tehnica de framantare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențiala pentru succesul final al acestui desert. Iata cateva reguli de baza:- Cozonacul trebuie copt la o temperatura cuprinsa…

Rețeta de masline pane. Cum faci masline pane umplute cu branza

09:05, 28.03.2024 - Maslinele pane au o textura crocanta și pot fi gustarea ideala sau preparatul perfect de la aperitiv, pentru toți membri familiei. Iata cum faci acasa masline pane.Pentru a pregati masline pane, poți alege orice tip de masline, in funcție de preferințe, singura condiție este sa fie fara samburi. Pentru…

Ce sa presari peste mucenici dupa ce ii scoți din cuptor. Trucul celor mai iscusite gospodine

13:40, 07.03.2024 - A venit momentul in care pregatim cei mai buni mucenici. Este un desert indragit de toata lumea, iar rețeta este diferita in funcție de zona țarii. Rezultatul este mereu foarte gustos, mai ales daca presarați un anumite ingredient dupa ce ii scoateți din cuptor. Cu ce sa presari mucenicii pentru un…

Ingredientele magice pe care trebuie sa le adaugi in painea ciabatta. Va ieși la fel ca in Italia

21:51, 24.02.2024 - Ciabatta, un deliciu originar din Italia, se remarca prin textura sa aerata și crusta crocanta. Numele „ciabatta” provine din italiana și inseamna „pantof”, acesta fiind atribuit painii datorita formei sale aplatizate și alungite, ce amintește de talpa unui pantof. Cum sa faci ciabatta Ai nevoie de:…

Retete de fagure cu crema

09:06, 22.02.2024 - Una dintre cele mai cunoscute rețete care amintește de gustul copilariei este, fara indoiala, cea de fagure cu crema. Desertul care nu lipsea de pe nicio masa de sarbatoare, faguri crocanți umpluți cu crema, poți sa il faci și tu acasa foarte ușor. Vezi care sunt cele mai ușoare rețete de fagure cu…

Cum se prepara savarina de casa. Secretul celei mai gustoase prajituri

16:46, 19.02.2024 - Savarina se numara printre prajiturile preferate ale romanilor. Ușor de facut și foarte gustoase, reprezinta desertul perfect pentru o masa copioasa. Incercați urmatoarea rețeta și spuneți-ne ce parere aveți. Rețeta savarina gustoasa de casa Cu doar o cautare mica veți gasi nenumarate rețete de savarina.…

Ghicitoarea zilei: „Ce este mai dulce decat mierea, mai amar decat coaja de lamaie și mai plin de iubire decat totul?”. Care este raspunsul

12:00, 13.02.2024 - Maine este Ziua Indragotiților, iar noi ți-am pregatit cateva ghicitori pe care sa le impartașești cu oamenii dragi ție in aceasta zi speciala. Tu ai idee care sunt raspunsurile la urmatoarele intrebari?

Gustarea sanatoasa de peste zi. Cum prepari delicioșii melcisori cu scortisoara si cafea

13:31, 12.02.2024 - Aceasta este una dintre cele mai simple rețete pe care le poți face pentru a te bucura de melcisori de casa. Dar daca nu ai timp sau inclinație sa-ți faci singur aluatul foitaj, atunci il poti cumpara din comert sau poti incerca aceasta rețeta care nu este deloc complicata! Vei adora acesti melcisor…


Ce parere ai despre aceasta stire?