Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Daimler: Trecerea la vehiculele electrice ar trebui decisă de piață

Publicat:

Migrația de la mașinile echipate cu motoare cu combustie interna la vehiculele electrice ar trebui lasata mai degraba la latitudinea pieței decat sa fie forțata prin introducerea unor cote, a afirmat marți directorul financiar al producatorului auto german Daimler AG, , transmite Reuters.

"Vrem sa ajunge noi înșine la turație maxima, nu avem nevoie de cote pentru asta", a afirmat șeful Daimler la de la Frankfurt.

nu intenționeaza sa aplice cote pentru mașinile electrice în sectorul…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum rezista UE? Ar trebui sa puna taxe cu 50% mai mari pe mașinile din China

17:25, 08.05.2024 - Uniunea Europeana ar trebui sa impuna taxe cu pana la 50% mai mari producatorilor de mașini electrice din China care doresc sa le comercializeze pe piața auto din Europa, potrivit unei analize facuta de catre cei de la Rhodium Group, citați de CNBC. Constatarile celor de la Rhodium Group vin in urma…

Șeful BMW e impotriva impunerii de taxe vamale pentru mașinile electrice chinezești: „Nu va exista nicio masina in UE fara componente din China”

16:00, 08.05.2024 - Seful BMW, Oliver Zipse, a avertizat ca impunerea de taxe vamale de catre Uniunea Europeana la importurile de vehicule electrice (EV) chinezesti ar putea avea efecte contrare celor scontate, relateaza agenția Reuters, citata de Agerpres.

Concurența din China și mașinile electrice schimba piața auto germana. Migrație in masa spre domeniul apararii

10:46, 21.04.2024 - Producatorii auto din Germania sunt in criza, atat din cauza concurenței din China, cat și a evoluției mașinilor electrice, ceea ce face ca mii de lucratori cu inalta calificare sa migreze.

SUA nu mai vrea sa importe mașini electrice din China: „Vehiculele lor prezinta riscuri pentru securitatea noastra naționala”.

14:30, 12.04.2024 - Președintele Joe Biden a fost indemnat sa baneze importurile mașinilor electrice cinezești in Statele Unite. Președintele Comisiei Bancare a Senatului, Sherrod Brown a spus: „Mașinile electrice chinezești sunt o amenințare existențiala catre industria auto americana.”, relateaza BBC. 

Vehiculele electrice ale Volkswagen ”nu pot tine pasul” cu concurenta din China, potrivit directorul general al companiei germane

09:20, 06.04.2024 - Volkswagen vrea sa evite stabilirea unor obiective ”utopice” pentru cota sa de piata in China, a declarat vineri CEO-ul sau pentru ziarul german FAZ, adaugand ca orice peste 10% este ”foarte respectabil”, avand in vedere concurenta intensa, transmite Reuters.

20% din mașinile electrice vandute in Europa sunt fabricate in China

16:00, 30.03.2024 - In Europa, vehiculele electrice produse in China devin din ce in ce mai comune. Anul trecut, din aproximativ 300.000 de vehicule electrice vandute in Uniunea Europeana, 19,5% au fost produse in China, iar acest numar va crește, conform unui articol publicat de un ONG numit T&E. Articolul prezice ca…

VIDEO:Duel inegal? Lotus Eletre R vs Lamborghini Urus

16:00, 30.03.2024 - In Europa, vehiculele electrice produse in China devin din ce in ce mai comune. Anul trecut, din aproximativ 300.000 de vehicule electrice vandute in Uniunea Europeana, 19,5% au fost produse in China, iar acest numar va crește, conform unui articol publicat de un ONG numit T&E. Articolul prezice ca…

Chinezii intra puternic pe piața din Europa: Mașinile electrice care vor concura Dacia Spring

12:00, 24.03.2024 - Chinezii intra puternic pe piața din Europa: Mașinile electrice care vor concura Dacia SpringCompania chineza Leapmotor va construi vehicule electrice cu preturi accesibile la uzina Tychy din Polonia a partenerului Stellantis, urmand sa concureze inclusiv Dacia Spring, au declarat vineri doua surse…


Ce parere ai despre aceasta stire?