Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Canada îngrijorată de 'genocidul' indreptat împotriva femeilor indigene

Publicat:

Peste 1000 de femei indigene asasinate sau disparute in Canada in ultimele decenii au fost victimele unui veritabil "genocid", potrivit concluziei controversate a unei comisii publice de ancheta, relateaza AFP, Reuters si dpa. Folosirea termenului de "genocid" a fost insa viu criticata, inclusiv de premierul din Quebec, , potrivit agerpres.ro.

In spatele acestor asasinate sau disparitii s-au aflat atat indigeni, cat si alti indivizi, unii dintre ei fiind chiar partenerii lor, altii membri ai familiilor sau ai anturajului lor ori din afara lui si in unele cazuri a fost…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Iranul nu intenționeaza sa riposteze imediat impotriva atacurilor israeliene, susține un oficial iranian

11:06, 19.04.2024 - Un oficial iranian de rang inalt a afirmat pentru agenția de știri Reuters ca „Iranul nu are niciun plan de represalii imediate impotriva Israelului", la cateva ore dupa un atac lansat asupra orașului iranian Isfahan, despre care se spune ca ar fi fost efectuat de Israel, relateaza BBC.

Zeci de mii de oameni au marsaluit la Budapesta impotriva guvernului lui Viktor Orban

19:25, 06.04.2024 - Zeci de mii de persoane au protestat sambata, in centrul Budapestei, impotriva guvernului premierului Viktor Orban, in frunte cu un avocat, fost apropiat al administratiei, care a lansat recent o miscare politica pentru a-l contesta pe premier, potrivit Reuters.

Finlanda si Suedia vor sanctiuni mai dure ale UE impotriva Rusiei

14:16, 26.03.2024 - Finlanda si Suedia considera ca Uniunea Europeana trebuie sa-si inaspreasca sanctiunile contra Rusiei pentru moartea in inchisoare a opozantului Aleksei Navalnii, a afirmat marti ministrul de externe suedez Tobias Billstrom, potrivit Reuters.

Greta Thunberg, impiedicata de politie sa blocheze Parlamentul suedez. Tinerii mobilizati de cinci ani in lupta impotriva modificarilor climatice opriți

19:15, 12.03.2024 - Politia suedeza a evacuat-o marti cu forta pe activista in lupta impotriva modificarilor climatice Greta Thunberg - care bloca impreuna cu alti activisti intrarea in Parlamentul suedez, relateaza Reuters si AFP, potrivit news.ro Doi politisti au luat-o pe sus pe activista si au depus-o jos la aproximativ…

Nicolae Ciuca, mesaj de 8 Martie: Trebuie sa continuam politicile care promoveaza egalitatea de șanse, care combat discriminarea și violența impotriva femeilor.

10:05, 08.03.2024 - "Astazi este despre doamnele și domnișoarele din viețile noastre, cele carora le datoram recunoștința și respect. O societate civilizata și care prospera este aceea in care fiecare femeie are posibilitatea sa iși urmeze visurile și obiectivele, intr-un mediu echitabil, just și incluziv. Iar datoria…

Putin susține ca Rusia e pe cale sa creeze vaccinuri impotriva cancerului și medicamente imunomodulatoare

21:25, 14.02.2024 - Presedintele Vladimir Putin a anunțat miercuri ca oamenii de stiinta rusi sunt aproape de a crea vaccinuri impotriva cancerului si ca aceste seruri ar putea fi disponibile in curand pentru pacienti, transmite Reuters.


Ce parere ai despre aceasta stire?