Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un nou studiu despre Covid răstoarnă toate teoriile: Virusul se ia mai uşor prin vorbire decât prin tuse

Publicat:

Un studiu recent a scos la iveala ca infectia cu noul coronavirus se transmite mai usor prin vorbire, decat prin tuse, atunci cand ne aflam in apropierea unei persoane care a contactat virusul.

Citeste articolul mai departe pe ziuadecj.ro…  

Sursa articol: ziuadecj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiu post-Covid: Doua milioane de britanici sufera de simptomele de lunga durata

17:00, 25.04.2024 - Doua milioane de persoane din Anglia si Scotia continua sa sufere din cauza simptomelor generate de COVID-19 de lunga durata, iar activitatile zilnice desfasurate de 381.000 dintre ele sunt mult limitate din aceasta cauza, potrivit unui studiu oficial publicat joi, informeaza Reuters, conform Agerpres.

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…

STUDIU Derivat de ketamina administrat dupa naștere poate reduce riscul de depresie postpartum

14:16, 11.04.2024 - Jumatate dintre ele au primit o injecție de esketamina la 40 de minute dupa naștere, iar cealalta jumatate a primit un placebo. The post STUDIU Derivat de ketamina administrat dupa naștere poate reduce riscul de depresie postpartum first appeared on Informatia Zilei .

Ce ar face romanii daca supermarketurile ar fi inchise in weekend (studiu)

11:00, 02.04.2024 - Un studiu derulat de Reveal Marketing Research și-a propus sa identifice atitudinile și percepțiile romanilor cu privire la propunerea micilor comercianți de a inchide supermarket-urile in weekend.

Ucraina demonteaza teoriile conspirationistilor: Cum explica 'disparitia' COVID-19 o data cu inceperea razboiului

15:40, 23.03.2024 - Medicul sanitar-sef al Ucrainei, Ihor Kuzin, a explicat ca virusul SARS-CoV-2 nu a disparut nicaieri, dar, pe fondul bombardamentelor și a ostilitatilor la scara larga, a trecut in plan secund. Kuzin a subliniat ca Ucraina continua sa inregistreze cazuri de COVID-19. Intr-un interviu acordat Agentiei…

Ai avut Covid și crezi ca ai scapat? Cercetatorii au facut o descoperire șocanta

19:40, 15.03.2024 - Doua studii recente ofera informații noi despre modul in care virusul SARS-CoV-2 interacționeaza cu organismul nostru. Un studiu american a identificat virusul in sangele pacienților și la 14 luni dupa infectare, relateaza Mediafax. O singura contaminare este suficienta, iar virusul care provoaca…

Speranta de viata a scazut cu un an si jumatate la nivel mondial in timpul pandemiei Covid-19 (studiu)

11:36, 12.03.2024 - Speranta medie de viata, care a crescut constant timp de decenii in intreaga lume, a scazut brusc in anii 2020 si 2021, in timpul apogeului pandemiei de COVID-19, conform unui studiu publicat marti in jurnalul stiintific Lancet.

Studiu. „Ceața cerebrala“ provocata de Long COVID micșoreaza IQ-ul

23:05, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Long COVID au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, arata un studiu coordonat de un cercetator in neuroștiințe.


Ce parere ai despre aceasta stire?