Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Soldaţii ucraineni descriu eforturile epuizante de a apăra oraşele din Doneţk: „S-a dezlănţuit iadul”

Publicat:

De 13 saptamani fortele ruse incearca sa captureze Lugansk si Donetk, iar dupa ce au reusit sa preia Popasna si aproape intreg orasul Severodonetk, in avansul lor le sta in cale Bahmut, relateaza . La doar cativa kilometri de linia frontului, in fata unui spital, soldatii se odihnesc la umbra, in timp ce zgomote inabusite de artilerie rasuna din departare.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Razboi in Ucraina, ziua 775. Soldații ucraineni acuza Rusia ca a folosit ilegal gaze chimice in atacurile asupra lor

00:10, 08.04.2024 - Razboi in Ucraina, ziua 775. Soldații ucraineni descriu atacuri ilegale cu gaze „aproape zilnic”, in timp ce invadatorii ruși incearca sa-i disloce de pe pozițiile pe care sunt, potrivit The Guardian.

Rusia, acuzata ca folosește sistematic atacuri chimice impotriva soldaților ucraineni: „Zilnic, una, doua grenade cu gaz”

10:10, 07.04.2024 - Soldații ucraineni descriu atacuri rusești cu gaze „aproape zilnic”, in timp ce invadatorii incearca sa-i disloce de pe pozițiile incorporate, potrivit The Guardian. Folosirea acestor substanțe pe timp de razboi este interzisa.

Rusia este acuzata ca foloseste atacuri cu gaze chimice. Soldatii ucraineni spun ca se intampla „aproape zilnic”

07:41, 07.04.2024 - Rusia este acuzata ca foloseste in mod sistematic atacuri ilegale cu gaze chimice impotriva soldatilor ucraineni. Trupele ucrainene au declarat pentru The Daily Telegraph ca au fost supuse unor atacuri regulate efectuate cu drone de mici dimensiuni care lanseaza gaze lacrimogene si alte substante chimice,…

Rusia a cucerit peste 400 kmp de teritoriu in Ucraina de la inceputul acestui an 

09:10, 03.04.2024 - Ministrul rus al apararii, Serghei Soigu, a revendicat marti cucerirea a peste 400 de kilometri patrati de teritoriu in Ucraina de la inceputul acestui an, informeaza AFP, care mentioneaza ca trupele ruse reusesc sa preia initiativa in fata soldatilor ucraineni lipsiti de munitie, informeaza AGERPRES…

Soldații ucraineni spun ca dronele rusești au devenit periculoase pe campul de lupta

16:20, 17.03.2024 - Un soldat ucrainean din cadrul Brigazii separate 58 a declarat pentru Kyiv Post ca Rusia folosește in mod activ drone FPV cu vedere pe timp de noapte in direcția Vuhledar, in regiunea Donețk din estul Ucrainei, relateaza Insider.

Lituania ar trimite trupe in Ucraina doar pentru a-i ajuta pe soldații ucraineni sa se antreneze: „Nu ne-am lupta cu rușii”

20:10, 27.02.2024 - Lituania nu se opune in mod fundamental ideii de desfasurare de trupe terestre occidentale in Ucraina, a declarat marti ministrul Apararii, Arvydas Anusauskas, citat de agentia DPA, citata de Agerpres.

Kievul acuza din nou armata rusa ca a impușcat prizonieri de razboi ucraineni. „I-au executat fara mila”

00:15, 26.02.2024 - Trupele ruse au ucis cel putin sapte soldati ucraineni care s-au predat ca prizonieri de razboi in apropiere de Bahmut, in regiunea Donetk, la 24 februarie, a raportat Comisarul insarcinat cu drepturile omului in Parlamentul Ucrainei, Dmitro Lubinet.

Reuters: Rusia macina o armata ucraineana secatuita și aflata in inferioritate numerica. Razboiul dronelor se intensifica

18:10, 21.02.2024 - Razboiul din Ucraina va intra, peste cateva zile, in al treilea an, iar situația de pe front devine tot mai dificila pentru aparatorii ucraineni in urma eșecurilor din ultimele luni – ratarea contraofensivei și pierderea orașului Avdiivika. Soldații ucraineni se confrunta cu o realitate gri – sunt intr-o…


Ce parere ai despre aceasta stire?