Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Scarlatina, simptome și tratament. Cum o recunoști de la primele semne

Publicat:

Gradinitele, dar si scolile sunt “atacate” in fiecare primavara si toamna de afectiuni precum scarlatina si varicela, cunoscute in popor ca fiind bolile copilariei. Cu toate ca nu suntem inca in anotimpul in care microbii raspunzatori de aceste boli se dezvolta rapid, au fost inregistrate deja cateva cazuri razlete. Scarlatina este o boala eruptiva infectocontagioasa, mai frecventa in randul copiilor sub 10 ani. Parinții trebuie sa știe ca boala debuteaza brusc cu febra, stare generala modificata, angina si eruptie de bubite foarte mici rosii- rozalii. Boala este provocata de streptococul beta…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alerta sanitara! Numarul cazurilor de SCARLATINA, in creștere alarmanta, in Romania

07:20, 07.04.2024 - Direcția de Sanatate Publica (DSP) Suceava a transmis deja in școli și in gradinițe o informare pentru parinți cu privire la faptul ca in ultima perioada a crescut numarul de cazuri de scarlatina."Scarlatina apare frecvent la copiii din colectivitati, spre exemplu gradinita si scoala. Debuteaza cu febra,…

Langa noi: Numarul cazurilor de scarlatina a crescut la Suceava. Autoritațile raporteaza zeci de cazuri de la inceputul anului

08:50, 05.04.2024 - Langa noi: Numarul cazurilor de scarlatina a crescut la Suceava. Autoritațile raporteaza zeci de cazuri de la inceputul anului Direcția de Sanatate Publica (DSP) Suceava a transmis deja in școli și in gradinițe o informare pentru parinți cu privire la faptul ca in ultima perioada a crescut numarul de…

Alerta sanitara! Numarul cazurilor de SCARLATINA, in creștere alarmanta, in Romania

08:30, 05.04.2024 - Direcția de Sanatate Publica (DSP) Suceava a transmis deja in școli și in gradinițe o informare pentru parinți cu privire la faptul ca in ultima perioada a crescut numarul de cazuri de scarlatina."Scarlatina apare frecvent la copiii din colectivitati, spre exemplu gradinita si scoala. Debuteaza cu febra,…

In 4 zile, 11 cazuri de scarlatina. Parinții copiilor din gradinițe, informați prin ...

15:21, 04.04.2024 - Numarul cazurilor de scarlatina inregistrate in județul Suceava de la inceputul acestui an a ajuns la 45. Directoarea Direcției de Sanatate Publica Suceava, Daniela Odeh, a declarat joi ca in primele 4 zile ale acestei luni au fost 11 noi cazuri de scarlatina, dar dispersate, nu in focare.In acest ...

Primul caz de febra tifoida din 2024, la Spitalul Victor Babes din București. Netratata, boala poate duce la deces

12:00, 30.03.2024 - Medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Capitala, a anuntat intr-un interviu acordat News.ro ca anul acesta a fost inregistrat primul caz de febra tifoida, boala luata de un pacient adult dintr-o tara din Asia. Anul trecut au mai existat alti trei pacienti…

Primul caz de febra tifoida din 2024 in Romania, la un pacient al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitala

10:30, 30.03.2024 - Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Capitala a anuntat intr-un interviu acordat News.ro ca anul acesta a fost inregistrat primul caz de febra tifoida, boala luata de un pacient adult dintr-o tara din Asia. Anul trecut au mai existat alti trei pacienti…

Creșele și gradinițele, obligate sa instaleze sisteme de monitorizare audio-video la care parinții sa aiba acces

09:00, 07.03.2024 - Pe fondul creșterii violenței in mediul școlar, la Camera Deputaților a fost inregistrat un proiect legislativ, care prevede obligativitatea instalarii, in creșe și gradinițe, a unor sisteme de monitorizare audio-video. In plus, parinții vor putea accesa imaginile pe care le transmit camerele de filmat…

Ficatul, grav afectat de alcool și excesele alimentare. Mihaela Bilic: "Nu doare și nu da semne de boala"

19:25, 21.02.2024 - Ficatul este responsabil de procesarea și stocarea glucidelor, lipidelor, micro și macro nutrienților, dar și de transformarea substanțelor toxice in produși netofici, sprijina sistemul imunitar, metabolizeaza fierul și colesterolul.


Ce parere ai despre aceasta stire?