Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Salman Rushdie, recompensat cu Premiul pentru Pace la Târgul Internaţional de Carte de la Frankfurt

Publicat:

Scriitorul britanic de origine indiana a fost distins duminica cu Premiul pentru Pace la de Carte de la Frankfurt, in cadrul unei editii umbrite de conflictele actuale din lume, informeaza DPA.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Expoziție de pictura și lansare de carte, intr-un eveniment realizat la Gura Humorului

13:50, 01.05.2024 - Ultima zi a lunii aprilie le-a adus humorenilor un eveniment sub semnul artei plastice și al scriiturii, avandu-l ca principal invitat pe pictorul și scriitorul Leonid Popescu de la Chișinau. Arta scriitoriceasca a fost reprezentata și de autorul unor interesante volume istorice, scriitorul ...

Salman Rushdie: Mi-am recapatat puterea dupa ce am scris despre atacul cu cutitul din New York

23:25, 22.04.2024 - Scriitorul britanico-indian Salman Rushdie a declarat ca scrierea unei carti despre atacul cu cutitul caruia i-a cazut victima in 2022 a fost un mecanism pentru a-si recapata ''puterea'' asupra propriei vieti, relateaza DPA, informeaza Agerpres.

Carte-eveniment: „Cuțitul. Reflectii in urma unei tentative de asasinat“ de Salman Rushdie, la Polirom

14:55, 19.04.2024 - Pe 12 august 2022, pe cand se pregatea sa tina o conferinta la Institutul Chautauqua din Chautauqua, New York, Salman Rushdie a fost injunghiat de mai multe ori pe scena de un barbat in varsta de douazeci si patru de ani din Fairview, New Jersey.

Victima a unui atac sangeros, scriitorul Salman Rushdie spune ca supraviețuirea sa a fost un miracol: „Nu-mi pot explica”

10:15, 14.04.2024 - Citind din cea mai recenta carte a sa, una autobiografica, Salman Rushdie a spus ca, in ciuda lipsei sale de credința, trebuie sa marturiseasca faptul ca simte ca supravietuirea dupa atacul violent cu un cutit asupra sa, in 2022, este un miracol.

Institutul Cultural Roman participa in premiera la Targul International de Carte de la Bruxelles

15:55, 01.04.2024 - Institutul Cultural Roman participa in premiera, prin ICR Bruxelles si Centrul National al Cartii, cu un stand propriu la Foire du livre de Bruxelles/ Targul International de Carte de la Bruxelles, care se va desfasura in perioada 4-7 aprilie, la Centrul de expozitii Tour et Taxis. Pentru a celebra…

Comicul Kevin Hart, recompensat cu premiul Mark Twain pentru umor

19:56, 25.03.2024 - Actorul de comedie Kevin Hart a fost recompensat duminica cu premiul Mark Twain pentru umor american in cadrul unei gale desfasurate la Kennedy Center din Washington si la care au luat parte colegi de breasla precum Dave Chappelle, Chelsea Handler si Jerry Seinfeld, informeaza Reuters. In cadrul…

Ministerul Culturii organizeaza prezența romaneasca la Targul de Carte de la Leipzig – cel mai important eveniment central și est-european dedicat autorilor, traducatorilor, lecturilor și dezbaterilor literare (21 – 24 martie)

13:40, 15.03.2024 - Prezența romaneasca la Targul Internațional de Carte de la Leipzig din anul acesta (21 – 24 martie 2024) aduce in prim-plan autori și autoare din Romania, precum și scriitori de limba germana, cu origini romanești. Noua autori invitați, 12 evenimente, peste 150 de titluri expuse, o mini librarie cu…

Un eveniment pentru mine

07:05, 27.02.2024 - Mi-aduc aminte ca in urma cu niște ani eram la Targul de Carte de la Frankfurt, iar cineva din public m-a intrebat daca romanul meu, „Fantoma din moara”, ofera soluții care sa atenueze efectele comunismului.


Ce parere ai despre aceasta stire?