Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lecţia de istorie. Sfârşitul tragic al Iuliei Hasdeu

Publicat:

și Macedonski ii lega o prietenie veche. Acesta din urma era un oaspete frecvent al casei Hasdeu. Micuța Iulia era feblețea marelui poet. Dar are loc o intamplare care il consterna pur și simplu. Odata venit in vizita, o intreaba daca știe vreo poezie, la care Iulia il intreaba, la randul ei: „Dar […]

Citeste articolul mai departe pe jurnaluldearges.ro…  

Sursa articol: jurnaluldearges.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lectia de istorie. Si regii sunt oameni

14:45, 08.05.2024 - Exista o lege universala, prin care regele este considerat reprezentantul lui Dumnezeu pe pamant. Intalnim aceasta cutuma si in istoria noastra, inca de la primii voievozi Basarab si Dragos, sub denumirea de „unsul lui Dumnezeu”. Particula „Io” cu care incepea titlul voievodal exprima exact acest lucru.…

Lectia de istorie. Nu se vede padurea din cauza copacilor

15:46, 24.04.2024 - Declaram cu patos și, de ce nu, ne mandrim de fiecare data ca doar ortodoxia este dreapta credința, calea cea mai dreapta spre mantuire. Și așa este! Numai ca ortodoxia nu este un pașaport pentru viața de dincolo. Simplul fapt ca te-ai nascut ortodox iți ofera doar o șansa. Dimpotriva, aș zice ca iți…

Lectia de istorie. Istrate Micescu – cel mai mare avocat roman din toate timpurile

15:20, 03.04.2024 - In anii ‘20, un mare bancher din Londra și-a ucis soția dupa mai bine de douazeci de ani de casnicie. Fiind in mare incurcatura, era in pericol sa fie condamnat la ani grei de inchisoare, a intrebat care este cel mai bun avocat din Europa la acea data. I s-a raspuns ca este unul din […]

Lectia de istorie. Cum s-a unit Basarabia cu Romania

15:10, 27.03.2024 - Bucovina s-a unit cu Romania la 15 noiembrie 1918, la șase zile dupa incheierea Primului Razboi Mondial. Transilvania și celelalte provincii din Ardeal s-au unit cu Romania la 1 decembrie 1918, la mai bine de doua saptamani dupa incheierea Primului Razboi Mondial (11 noiembrie 1918). In acele momente,…

Lectia de istorie. Minuni din vremea lui Stefan cel Mare

16:06, 20.03.2024 - Dupa batalia de la Vaslui – Podul Inalt, la indemnul lui Ștefan cel Mare, in Moldova s-a ținut post 45 de zile. Dupa cum stateau lucrurile inainte de batalie, numai o minune de la Dumnezeu mai putea salva Moldova și ea s-a produs. Minunea este o forma de manifestare a sacrului și, așa cum spunea […]

Lectia de istorie. Despre razboi

13:45, 13.03.2024 - Pentru a ințelege mai bine ce se intampla in zilele noastre, tot istoria ne vine in ajutor. Deși avem o acoperire mediatica a razboiului fara precedent, trebuie avut in vedere ca aceasta trasatura este o mare capcana, pentru ca permite o manipulare de mari proporții. Ni se spune sa stam liniștiți pentru…

LECȚIA DE ISTORIE prezentata de profesorul Viorel Guțu – 28 februarie: Execuția lui Horea și Cloșca

16:15, 28.02.2024 - La data de 28 februarie 1785, Horea și Cloșca, conducatorii rascoalei țaranești din Transilvania din anul 1784, au fost executați prin tragere pe roata la Alba Iulia. Cel de-al treilea conducator al marii revolte țaranești și anume Crișan, știind ce avea sa urmeze și nedorind sa fie batjocorit, se spanzurase…

Lectia de istorie. Elena Cuza – marea doamna

15:40, 14.02.2024 - Daca este cineva care ar trebui sa-i fie total recunoscator doamnei Elena Rosetti, acesta este clar Voda Cuza!Analizand ceea ce s-a intamplat, este ușor de constatat ca fara aportul ei, cariera acestuia nu și-ar mai fi urmat cursul pe care il știm din manualele de istorie. Judecand astfel lucrurile,…


Ce parere ai despre aceasta stire?