Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Întâlnire de urgență pe tema crizei energetice din UE

Publicat:

Miniștrii Energiei din țarile UE poarta luni discuții de urgența, in contextul in care blocul comunitar incearca sa gaseasca un raspuns unitar la cererea Moscovei, care a cerut cumparatorilor sa plateasca gazul in ruble, in caz contrar riscand sa le fie intrerupta furnizarea, scrie Reuters. Saptamana trecuta, Rusia a intrerupt livrarile de gaze catre Bulgaria și Polonia, dupa ce acestea au refuzat sa se conformeze cererii sale de a plati efectiv in ruble. Aceste țari au planificat deja sa nu mai foloseasca gazul rusesc in acest an și spun ca pot face fața acestei opriri, dar situația a generat…

Citeste articolul mai departe pe cotidianul.ro…  

Sursa articol: cotidianul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Eurostat: Aproape 10 milioane de angajați in UE in domeniul serviciilor de cazare și alimentație publica

16:35, 02.04.2024 - Sectorul serviciilor de cazare și de alimentație publica din UE a angajat 9,9 milioane de persoane, a generat o valoare adaugata de 203,6 miliarde euro și a acumulat o cifra de afaceri neta de 446,0 miliarde euro in 2021, arata datele Eurostat. Astfel, sectorul a contribuit la 6,3 % din persoanele angajate…

Ungaria și Slovacia fac jocul Rusiei: se opun Comisiei Europene și dau o lovitura grea Ucrainei

11:56, 22.03.2024 - Comisia propune sa foloseasca 90% din dobanda din activele inghețate rusești pentru a sprijini Ucraina. Țarile neutre sunt reticente; Ungaria și Slovacia, ostile. Dupa luni de discuții, Comisia și-a publicat propunerea de a profita de dobanzile provenite din activele rusești inghețate in urma agresiunii…

Ajutoarele pentru refugiații ucraineni, prelungite cu inca trei luni. De unde vin banii

23:05, 12.03.2024 - Ajutoarele pentru refugiații ucraineni urmeaza sa fie prelungite cu inca trei luni, pana la data de 30 iunie 2024. In principal, sumele provin din fonduri europene. Ministerul Afacerilor Interne a pus in dezbatere publica un proiect de ordonanța de urgența care prevede prelungirea schemei de ajutorare…

Tarile UE au convenit joi sa renunte la un tratat international privind energia, pentru ca submineaza combaterea schimbarilor climatice

08:55, 08.03.2024 - Tratatul Cartei Energiei din 1998, care permite companiilor energetice sa dea in judecata guvernele pentru politicile care dauneaza investitiilor lor, a fost folosit in ultimii ani pentru a contesta masurile care necesita inchiderea fabricilor de combustibili fosili. Ministrii din tarile UE au convenit…

Dmitri Medvedev: Ucraina apartine Rusiei

09:05, 05.03.2024 - Dmitri Medvedev, fost presedinte al Rusiei si, in prezent, vicepresedinte al Consiliului Securitatii din aceasta tara, a declarat luni ca Ucraina apartine Rusiei, a relatat agentia de presa RIA, preluata de Reuters, informeaza AGERPRES . De asemenea, RIA l-a citat pe Medvedev spunand ca discutiile de…

Probleme pentru Google. Zeci de grupuri media din mai multe țari și-au unit forțele pentru a o da in judecata / Miza este uriașa

08:35, 29.02.2024 - Google, parte a grupului Alphabet, este data in judecata pentru de 2,1 miliarde de euro (2,3 miliarde de dolari) de catre 32 de grupuri media, inclusiv Axel Springer si Schibsted, acestea sustinand ca au suferit pierderi din cauza practicilor companiei in publicitatea digitala, transmite Reuters, scrie…

Mircea Hava: Sprijinul oferit ucrainenilor in legatura cu subiectul cerealelor trebuie dublat de o plasa de siguranța pentru națiunile din UE

15:05, 18.02.2024 - Exista raul razboiului, si e evident ca exista, dar cum poți sa-i combați efectele, sa-ti oferi ajutorul, fara a acutiza propriile neajunsuri? Cei care au pornit  razboiul din Ucraina știu ca europenii sunt dați peste cap de acest paradox al facerii de bine. Pentru ca, daca ajuți, ajungi sa-i incurci…

„Noi nu ii scoatem pe fermierii europeni de pe pietele lor locale”- oficial de la Kiev

09:00, 15.02.2024 - Oficialii de la Kiev declara in continuare ca exporturile ucrainene de produse agricole prin Europa de Est nu au afectat aceste piete, chiar daca fermierii din statele vecine susțin contrariul. „Cu niciun produs nu ii scoatem pe fermierii europeni de pe pietele lor locale”, spune Taras Kacika, adjunct…


Ce parere ai despre aceasta stire?