Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

GastroArt: Ciorba de crap (reteta interbelica)

Publicat:

Cantitatile: 1 kgr. peste, zarzavaturi de supa taiate foarte subtiri, leustean, patrunjel, ceapa verde, 1 rosie, frac12; litru bors, frac12; litru apa, 1 lingura orez. Se fierb in apa zarzavaturile. Cand sunt moi, se adauga borsul fiert, separat si curatat de spuma, pestele si orezul. Se mai lasa frac14; de ora la fert, se adauga leusteanul si patrunjelul cu cateva minute inainte de a servi.Dintr un caiet vechi cu retete, din perioada interbelica datare aproximativa , din zona de sud a Ardealulu ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ciorba de urzici cu franjuri de oua, mai gustoasa și mai consistenta

20:55, 01.04.2024 - Este o rețeta mult mai gustoasa și mai consistenta, datorita adaosului de oua sub forma de franjuri. Acestea utilizeaza foarte des in rețetele de ciorba, atunci cand se renunța la fidea sau la orez. Ofera ciorbelor și savoare, dar și aspect apetisant. In plus, combinația de urzici cu oua este una foarte…

Secretele bucatareselor croate cand pregatesc sarmale. Ce ingrediente neașteptate adauga in preparatul iubit de romani

16:21, 08.03.2024 - Arta culinara este plina de trucuri și secrete pentru a gati sarmale gustoase in propia bucatarie. Totuși, prin ce se deosebesc cele gatite in Romania, fața de cele gatite in Croația? Sarmale ca in CroațiaExista un mod deosebit prin care gospodinele din Croația aleg sa prepare sarmalele. Pentru un gust…

Mucenici pufoși din aluat de cozonac, delicioși și foarte aromați. Rețeta din Moldova

20:55, 07.03.2024 - Ziua de 9 martie este cunoscuta ca ziua de mucenici sau ziua de macinici, in calendarul popular. In amintirea celor 40 de mucenici din Sevastia, in zona Moldovei se pregatesc cornuri pufoase din aluat de cozonac, impletite și modelate sub forma cifrei 8.Dupa coacere, sunt glazurate cu miere și presarate…

Rețete de ciorba de pui a la grec. Cum faci cea mai gustoasa ciorba

17:10, 06.03.2024 - Ciorba de pui a la grec este printre cele mai apreciate supe, atat la noi, cat și in alte multe regiuni ale lumii. Rețeta sa are o istorie indelungata și a suferit mai multe modificari de-a lungul timpului. Afla lucruri interesante despre ciorba de pui a la grec și cele mai bune rețete pe care le poți…

O rețeta inedita. Cum se face omleta in borcan - VIDEO

23:55, 28.02.2024 - Se pun intr-un borcan cate doua oua. Se adauga sare și piper. Dupa aceea se pun bucațelele de cașcaval și de bacon sau șunca presata. Se pune capacul borcanul și se amesteca bine. Se pune o oala plina cu apa la fier și de adauga borcanele cu omleta in apa și se lasa la fier, la foc mic, tip de 35 de…

Ciorba in care nu se adauga niciodata patrunjel. Ce greșeala fac multe gospodine

15:46, 13.02.2024 - De regula, la ciorbe se adauga multa verdeața la final, pentru a oferi un gust mai aromat. Insa, exista un anumit tip de ciorba in care nu trebuie sa punem deloc patrunjel, deoarece ii va strica tot gustul.

Rețeta de ciorba cu cartofi și afumatura a lui chef Florin Dumitrescu: „Puneți la calit legumele in puțin ulei, dar nu le rumeniți”

23:50, 11.02.2024 - Chef Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucatari de la noi din țara. Cunoscutul bucatar este foarte activ pe rețelele de socializare, acolo unde pastreaza legatura cu urmaritorii sai din mediul online, impartașind cu aceștia cele mai gustoase rețete. De data aceasta, chef…

Cum sa prepari rapid celebrul cocktail Bloody Mary - Rețeta inedita cu 2 condimente speciale

09:15, 11.02.2024 - Rețeta cocktail Bloody Mary - Ingrediente200 ml suc de roșii50 ml gin0,5 buc tija țelina1 lingurița suc de lime1 lingurița suc de lamaie5 picaturi sos picant din ardei iuți (Peri-Peri)praf de sare0,5 g piper mozaic boabe*Pot fi folosite și masline verzi pentru o savoare deosebita.**Cantitațile sunt…


Ce parere ai despre aceasta stire?