Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Dormiţi prost? Atenţie, sistemul imunitar este afectat, iar riscul de cancer mare!

Publicat:

Somnul fragmentat sau lipsa lui pot contribui la aparitia cancerului si pot face ca malignitatea bolii sa creasca, iar cancerul sa devina mai invaziv, este concluzia la care au ajuns cercetatori de la Universitatile din Chicago si Louisville, care au dat publicitatii un studiu in revista .

Somnul problematic poate slabi sistemul imunitar si abilitatea acestuia de a lupta cu cancerul, in special in stadiile incipiente ale acestuia. Studiul pe soareci de laborator a facut pentru prima oara legatura intre problemele legate de somn si evolutia cancerului.

Cercetatorii

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Se extind mișcarile propalestiniene. Studenții canadieni au instalat tabere in marile universitați. 200 de arestari la UCLA, in SUA

10:10, 03.05.2024 - Peste 200 de protestatari au fost arestați la Universitatea din California dupa o intervenție in forța a poliției. Sute de agenți au fost mobilizați pentru a innabuși mișcarile propalestiniene care continua de mai bine de 2 saptamani. Președintele american Joe Biden a facut apel la calm și a subliniat…

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…

Invazia microplasticelor

05:10, 26.03.2024 - Peste 380 de milioane de tone de plastic sunt produse in fiecare an. Plasticul este extrem de rezistent, dar atunci cand incepe sa se degradeze, el elibereaza particule mici de plastic in mediu. Microplasticele, particule mai mici de 5 milimetri, și nanoplasticele, particule mai mici de 1000 de nanometri,…

Dismorfia Snapchat: Oamenii au ajuns sa iși faca operații estetice pentru a arata ca in fotografiile filtrate

15:35, 17.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Boston au descoperit o legatura intre utilizarea social media și procedurile cosmetice. Ca urmare a „culturii selfie”, utilizatorii dezvolta „dismorfia Snapchat” și cauta proceduri pentru a arata ca in imaginile filtrate cu ei inșiși, potrivit unui nou studiu.

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Chiar și o bautura energizanta ocazionala poate crește riscul de tulburari de somn

17:06, 08.03.2024 - Bauturile energizante sunt promovate ca o modalitate de a stimula performanța mentala și fizica, dar un nou studiu sugereaza ca consumul acestora – chiar și ocazional – poate interfera cu somnul, relateaza Health.com. Cercetarea, publicata in revista BMJ Open, a constatat o asociere intre consumul de…

Prin fierberea apei de la robinet sunt eliminate aproape 90% din microplastice

00:11, 06.03.2024 - Prin fierberea apei de la robinet inainte de a o bea sunt eliminate aproximativ 90% din microplasticele cu care poate fi contaminata, conform unui nou studiu publicat la sfarsitul lunii februarie in jurnalul Environmental Science and Technology Letters, transmite Live Science, potrivit Agerpres. Microplasticele…

De ce aspirina ar trebui integrata in tratamentul contra cancerului

07:00, 18.02.2024 - Aspirina  ar putea juca un rol major in tratamentul contra cancerului, susțin cercetatorii de la Universitatea Cardiff, in urma unei ample analize. Se știe ca aspirina este un medicament antiinflamator foarte folosit. Meta-analiza – publicata in British Journal of Cancer – se bazeaza pe 118 studii,…


Ce parere ai despre aceasta stire?