Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperire-surpriză în istoria omenirii. Detaliul care ar putea schimba ceea ce știm despre evoluția umană

Publicat:

Oamenii de știința au facut o descoperire care ar putea schimba felul in care ne raportam la evoluția umana, la scara istoriei. Oamenii moderni au sosit in partea vestica a Europei cu 5.000 de ani mai devreme decat credeau inițial cercetatorii și se pare ca s-au suprapus ca perioada de existența cu neanderthalienii, arata un nou studiu. Oferta de nerefuzat: Hotel Baratsag Hajduszoboszlo Arheologii care investigheaza peștera Lapa do Picareiro din partea centrala a coastei Atlantice a Portugaliei, au descoperit in zona unelte din piatra specifice oamenilor moderni. Obiectele sunt vechi de 41.000…

Citeste articolul mai departe pe jurnalmm.ro…  

Sursa articol: jurnalmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

10 propoziții care iți pot schimba perspectiva despre viața

19:40, 26.04.2024 - ■ Psiholog Dr. Ana Aurelia Hutanu ■ Dau mai departe cateva idei care circula in mediul online și pe care le gasesc utile daca le acordam suficienta considerație: Oamenii nu sunt impotriva ta. Ei sunt pentru ei. Urca munții nu ca sa te vada lumea, ci pentru ca tu sa vezi lumea. Invața mai multe […] Articolul…

O regiune din Norvegia a cerut Comisiei Europene sa-i permita sa modifice durata unei zile la 26 de ore, in loc de 24

13:26, 11.04.2024 - Cea mai nordica regiune a Norvegiei, pe țarmul Marii Barents și la granița cu Rusia, a cerut Comisiei Europene permisiunea de a stabili un fus orar separat, care sa țina cont de stilul de viața local și de valorile oamenilor care traiesc aici, scrie Politico. Astfel, in loc de 24 de ore, nordicii vor…

Urșii, mai protejați decat oamenii in Romania - Ministrul Mediului cere, la Bruxelles, permisiune pentru intervenții mai drastice

20:40, 25.03.2024 - Prezent luni la Consiliul de Mediu de la Bruxelles, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a susținut mai multe intervenții, una dintre ele fiind despre necesitatea reevaluarii starii de conservare a populației de urs brun din Europa. „Romania a dovedit ca este capabila sa gestioneze cea mai mare populație…

Liderul UDMR: Comasarea nu va schimba in mod substantial rezultatul alegerilor

18:55, 06.03.2024 - Liderul UDMR: Comasarea nu va schimba in mod substantial rezultatul alegerilorComasarea nu va schimba substantial rezultatul alegerilor, dar din sondaje se poate observa ca partidele din alianta electorala au un scor mai mic decat ar candida separat, a afirmat presedintele UDMR Kelemen Hunor."Comasarea…

Numele scris pe crucea Mioarei Roman. Cum o chema, de fapt, pe mama Oanei și a Catincai

17:40, 26.02.2024 - Mioara Roman este condusa astazi pe ultimul drum de catre familie și cei apropiați. La ieșirea din biserica Sfantul Gheorghe cel Nou, acolo unde a avut loc slujba, oamenii au observat pe cruce un detaliu important. Detaliul important de pe crucea Mioarei Roman Dupa ce preoții au oficializat slujba,…

Mutarile efectuate și in Romania schimba total jocul in Balcani și Europa de Est

00:50, 20.02.2024 - Noile interconexiuni, infrastructuri și achiziții energetice formeaza cadrul pentru afirmarea Greciei drept factor cheie pe piața energetica a Europei de Sud-Est, o piața reconfigurata in principal pe baza a doi factori: tranziția catre un mix energetic mai puțin poluant și reducerea prezenței gazelor…

O noua descoperire șocanta despre creier: virusurile stravechi au ajutat la evoluția umana (studiu)

09:06, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent, citate de AFP. Aceasta cercetare, publicata joi…

Descoperirea care schimba istoria omenirii - Uneltele descoperite spun o alta poveste despre apariția omului modern

16:45, 14.02.2024 - Noile cercetari sugereaza ca o „revoluție” brusca in istoria umanitații care a permis speciei noastre sa prospere și sa se raspandeasca a fost un proces mai lung și mai complex. Undeva intre acum 50-40.000 de ani, oamenii moderni din punct de vedere anatomic i-au depașit pe Neanderthalieni și alte…


Ce parere ai despre aceasta stire?