Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cultura si Istorie - Portrete si timpuri

Publicat:

Personalitate culturala si didactica remarcabila, istoric si critic literar prolific, prof. univ. dr. a scos de sub teascuri o noua lucrare de dimensiunea unui tratat academic: „Portrete in timp“. Volumul, de distinsa tinuta grafica, aduna intre coperte 80 de texte-portret bio-bibliografice a tot atatea personalitati de literati, din care...

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Constantin Cheramidoglu isi lanseaza noul volum la Biblioteca Judeteana Constanta (FOTO+VIDEO)

16:05, 07.03.2024 - Joi, 7 martie 2024, Constantin Cheramidoglu isi lanseaza volumul "Arhive dobrogene", la Bibblioteca Judeteana "Ioan N. Roman" Constanta. Evenimentul editorial este sustinut in Sala Referinte, aflata la parterul institutiei. Volumul este prezentat de Emanuel Plopeanu ndash; decanul Facultatii de Istorie…

Constantin Cheramidoglu lanseaza volumul Arhive dobrogene la Biblioteca Judeteana Ioan N. Roman Constanta

11:55, 06.03.2024 - Joi, 7 martie 2024, de la ora 16:00, Constantin Cheramidoglu isi va lansa volumul "Arhive dobrogene", la Bibblioteca Judeteana "Ioan N. Roman" Constanta. Evenimentul editorial va fi sustinut in Sala Referinte, aflata la parterul institutiei. Volumul va fi prezentat de Emanuel Plopeanu ndash; decanul…

Cercetari Numismatice, la Muzeul National de Istorie a Romaniei

10:15, 04.03.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei invita publicul pentru a descoperi materiale din domeniile numismaticii antice, medievale si moderne, precum si medalii, ordine si decoratii, piese de sigilografie moderna si filatelie.Volumul editat de Cabinetul Numismatic al Muzeului National de Istorie a Romaniei…

Atlasul geografic si statistic al Romaniei publicat in 1864, expus la Muzeul National de Istorie

20:00, 28.02.2024 - "Atlasul geografic si statistic al Romaniei" sau "Atlasul lui Papazoglu", publicat in 1864, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Volumul, deosebit de valoros din punct de vedere istoric si documentar, a fost intocmit de Dimitrie Papazoglu, colonel, istoric, cartograf si geograf roman,…

Pumnal la fel de vechi ca piramidele Egiptului antic, descoperit in Polonia

18:25, 24.02.2024 - O descoperire remarcabila a fost facuta recent de un arheolog amator, in apropierea orașului polonez Jaroslaw, situat pe malul raului San. Cautatorul de comori a detectat si a scos la suprafata un pumnal de cupru datand de peste 4.000 de ani. Aceasta piesa rara reprezinta cel mai vechi artefact din…

Volohii romani din nordul Transcarpatiei (Ucraina). O istorie romaneasca renaște

18:15, 17.02.2024 - Ionuț Țene Este aproape necunoscuta situația romanilor din nordul Transcarpatiei, regiune din vestul Ucrainei. La granița dintre Ucraina, Polonia și Slovacia se afla o populație romaneasca numita de ucraineni și unguri: volohi. Dar aceasta populație iși spune simplu, ca sunt rumani și vorbesc limba…

Almanahul bisericesc pe anul 2024 al Arhiepiscopiei Targoviște -teologie, cultura, istorie, misiune creștina

09:10, 15.02.2024 - Aparut in condiții grafice de excepție, Almanahul bisericesc pentru anul 2024 al Arhiepiscopiei Targoviștei reflecta preocuparile spirituale, culturale, educționale și științifice ale clericilor și mirenilor din Eparhie, entuziasmul pastoral-misionar de pe parcursul unui an bogat in evenimente și realizari.…

Primarul pasionat de istorie. Colecția sa de documente inestimabile a ajuns la Arhivele Naționale ale Romaniei

09:26, 12.02.2024 - Un fost ajutor de primar și mai apoi primar al Aradului, avocatul dr. Octavian Lupaș (1908-1972), a fost un mare iubitor de istorie. Fiul acestuia a fost și el un intelectual susținand doua teze de doctorat in matematica, una in Germania, cealalta in Romania.


Ce parere ai despre aceasta stire?