Cozonac alsacian, cea mai rapidă reţeţă de cozonac pentru Paşte
Publicat:Ingrediente
4 linguri drojdie uscata
400 apa
200 g zahar
50 ml ulei
1 praf de sare
2 oua
1,2 kg faina
200 g stafide
3 lingurițe scorțișoara
1 ou, pentru uns
Mod de preparare
Inmoi drojdia in apa calduța și o lași 5-10 minute. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar, uleiul, sarea, ouale batute și 800 g faina. Framanți, adaugand treptat restul de faina, pana obții un aluat care nu se mai ține de degete și este ușor de prelucrat. Daca mai este nevoie, mai adauga faina.
Lasa aluatul la crescut aproximativ…
Citeste articolul mai departe pe rtv.net…
Sursa articol: rtv.net
Stiri pe aceeasi tema
Pogacele cu cașcaval
09:11, 08.05.2024 - Pogacele sau idei de aperitive pe care poți incerca sa le faci acasa. Mini turte cu umplutura de branza sau cașcaval cu semințe presarate deasupra. Rețeta este foarte ușor de facut, așa ca iata de ce ingrediente ai nevoie.Pogacile sau turtele coapte cu umplutura pot fi servite in orice moment al zilei.…
Rețeta de pasca fara aluat. Preparat delicios care se prepara foarte simplu
23:21, 30.04.2024 - Pasca cu branza fara aluat este de fapt… cheesecakeTradiția ca pe masa de Paște sa se afle și pasca vine de la evrei. Legenda spune ca aceștia, grabindu-se sa plece spre Egipt, nu au mai avut timp sa dospeasca aluatul pentru a face paine și astfel a luat naștere pasca. Pentru evrei, acest preparat se…
Rețeta de mochi. Desert tradițional japonez. Cum il poți prepara simplu
18:00, 18.04.2024 - Prima atestare a desertului dateaza inca din anul 794. Acest desert era destinat, in principal, luptatorilor samurai. Ei aveau nevoie de un aliment consistent și foarte hranitor care sa le ofere sațietate pentru o perioada lunga de timp, dar care sa fie și ușor de transportat.In Japonia Antica, mochi…
Rețete de weekend. Trufe de casa: dulcele cu care ii vei da gata pe toți. Sunt aromate și declicioase!
07:20, 07.04.2024 - Ingrediente:- 800 g ciocolata menaj fara zahar- 150 g unt- 2 linguri lapte rece- 200 g cacao neindulcita- 1 lingurița esența de vanilie- 150 g migdale macinate- 100 g indulcitor- 1 praf de sare Prajitura cu mere cuburi și crumble. Rețeta de post Mod de preparare:Dai prin razatoare jumatate din cantitatea…
Tarta cu umplutura de iaurt
00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…
Rețeta de orez cu lapte de post. Ce ingrediente trebuie sa adaugi pentru un gust fabulos
16:15, 28.03.2024 - Orezul cu lapte este desertul copilariei, iar puține persoane reușesc sa egaleze gustul pe care il avea atunci. Iata o rețeta de orez cu lapte de post, care te va face sa te simți ca in tinerețe. Are puține ingrediente, pe care trebuie sa știi cum sa le combini corect.
Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar
10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…
Cum se prepara savarina de casa. Secretul celei mai gustoase prajituri
16:46, 19.02.2024 - Savarina se numara printre prajiturile preferate ale romanilor. Ușor de facut și foarte gustoase, reprezinta desertul perfect pentru o masa copioasa. Incercați urmatoarea rețeta și spuneți-ne ce parere aveți. Rețeta savarina gustoasa de casa Cu doar o cautare mica veți gasi nenumarate rețete de savarina.…