Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cluj: Cercetătorii vor monitoriza 30 de izvoare din România în privinţa factorilor de risc biologic

Publicat:

"Institutul de Speologie '' al - filiala Cluj-Napoca este promotor al proiectului 'Groundwaterisk', finantat din fonduri SEE, care urmareste, incepand cu luna septembrie, monitorizarea din punct de vedere biologic, microbiologic, fizico-chimic, radon si pentru izotopi stabili a unor surse de apa folosite de comunitati rurale, adica a 30 de izvoare din zonele calcaroase de pe teritoriul Romaniei, pentru stabilirea factorilor de risc. Acestea vor fi supuse unor minutioase analize microbiologice, dar si de alta natura, care urmaresc sa stabileasca calitatea unor surse…

Citeste articolul mai departe pe dcnews.ro…  

Sursa articol: dcnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

IGPR: Romanii nu verifica daca pagina magazinului e reala

09:50, 06.05.2024 - Romanii nu se feresc de fraudele online. Poliția Romana , prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, a efectuat un studiu privind descrierea obiceiurilor de utilizare a internetului de catre populatia adulta din Romania, rezultand, printre altele, ca aproximativ o treime dintre cei…

Descopera Europa Gratuit: Peste 35.000 de permise de calatorie pentru tineri in programul DiscoverEU. Cum te inscrii

11:41, 17.04.2024 - Comisia Europeana pune la dispoziția tinerilor nascuți intre 1 iulie 2005 și 30 iunie 2006, care sunt rezidenți intr-un stat membru UE sau intr-o țara asociata la programul Erasmus+ (Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia), 35.500 de permise de calatorie gratuite.

Salajul, inclus intr-un program pilot pentru depistarea tulburarilor metabolice la nou-nascuți

11:45, 16.04.2024 - Președinta Alianței Naționale pentru Boli Rare din Romania (ANBR), Dorica Dan, a anunțat ca Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, in parteneriat cu Universitatea din Reykjavik, Islanda si ANBR, a finalizat proiectul pilot de screening neonatal extins „METABOMS”. Prin…

Noua cercetare speologica cu participare internaționala, la Ghețarul de la Scarișoara

08:10, 09.03.2024 - Cercetatori din Croația, Grecia, Macedonia de Nord, Norvegia, Slovacia, Slovenia, SUA, Ungaria si Romania au participat, recent, timp de 5 zile, in satul Ghetari la un atelier de lucru, intitulat “Winter climate in SE Europe during the Late Holocene”, organizat de Institutul de Speologie “Emil Racovita”…

Atelier de cercetare in paleoclimatologie intr-o peștera din Apuseni. Au participat specialiști din Romania și alte opt tari

16:15, 05.03.2024 - Cercetatori de la Institutul de Speologie "Emil Racovita" din Cluj si din alte opt tari au organizat un atelier de lucru la Peștera Ghetarul de la Scarișoara, unde au facut studii și reconstituiri climatice din trecut.

FOTO Cercetare internaționala in Peștera Ghețarul de la Scarișoara: scanare 3D și sistem de monitorizare a climatului subteran

15:45, 05.03.2024 - FOTO Cercetare internaționala in Peștera Ghețarul de la Scarișoara: scanare 3D și sistem de monitorizare a climatului subteran Cercetare internaționala in Peștera Ghețarul de la Scarișoara. In perioada 18-23 februarie, Institutul de Speologie „Emil Racovița” al Academiei Romane, Filiala Cluj-Napoca,…

METABO MS, proiectul pilot al UMF „luliu Hațieganu” pentru screeningul neonatal, a testat 10.000 de bebeluși din 11 județe

11:20, 01.03.2024 - Universitatea de Medicina și Farmacie ”luliu Hațieganu” Cluj-Napoca, in parteneriat cu Universitatea din Reykjavik, Islanda și Alianța Naționala pentru Boli Rare din Romania, anunța finalizarea proiectului pilot de screening neonatal extins METABO MS. Prin acest proiect a fost inființat primul laborator…

METABO, proiectul pilot al UMF „luliu Hațieganu” pentru screeningul neonatal, a testat 10.000 de bebeluși din 11 județe

14:10, 29.02.2024 - Universitatea de Medicina și Farmacie ”luliu Hațieganu” Cluj-Napoca, in parteneriat cu Universitatea din Reykjavik, Islanda și Alianța Naționala pentru Boli Rare din Romania, anunța finalizarea proiectului pilot de screening neonatal extins METABOMS. Prin acest proiect a fost inființat primul laborator…


Ce parere ai despre aceasta stire?