Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Caraş-Severin: Simpozion internaţional de etnografie cu tema "Tradiţie şi spiritualitate în satul românesc", la Caransebeş

Publicat:

"Ne dorim ca, in timp, aceasta expozitie sa devina o traditie, pentru a cinsti activitatea culturala a celor care au avut un rol important in istoria locala. Prin aceasta expozitie incercam sa prezentam manuscrisele date de profesorul Sever Boscaiu, culese din satele banatene, in urma cercetarilor in teren. Sunt informatii despre traditiile si obiceiurile din ciclul vietii, atat la nunta, cat si la inmormantare, informatii despre costumul popular, superstitii, deochiuri, obiceiuri de Florii, de la Masuratul Oilor, precum si cateva informatii despre dansul de calusari. Acesta descrie atat jocul,…

Citeste articolul mai departe pe dcnews.ro…  

Sursa articol: dcnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Numaratoare inversa pentru targul de joburi

10:25, 09.05.2024 - CARAȘ-SEVERIN – Bursa generala a locurilor de munca, din 17 mai, se va derula tot la Reșița și Caransebeș. Agenția Județeana pentru Ocuparea Forței de Munca a revenit vizavi de organizarea evenimentului, insa deocamdata, in informare nu se regasesc și oferte de munca din partea angajatorilor… Amintim…

Craiova: „Șevaletissimo“ la Galeriile „Cromatic“

12:05, 12.04.2024 - Galeriile „Cromatic“ Craiova. gazduiesc expoziția „Șevaletissimo“, ce cuprinde 22 de lucrari de pictura abstracta. Lucrarile sunt realizate de artiștii plastici Miriana Oana Mantegazza și Daniel Guța. Organizatori sunt Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Dolj și Asociația…

Incursiune fascinanta in istoria Banatului, prin proiectul virtual al muzeului din Caransebeș (foto)

08:20, 10.03.2024 - Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Granița din Caransebeș a fost inființat in a doua jumatate a secolului trecut, constituirea unui muzeu de istorie locala fiind impulsionata de descoperirile de la Tibiscum, devenit, in urma cercetarilor, un vestigiu arheologic de importanța naționala.…

Incursiune in istoria Banatului, prin proiectul virtual al muzeului din Caransebeș (foto)

08:15, 10.03.2024 - Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Granița din Caransebeș a fost inființat in a doua jumatate a secolului trecut, constituirea unui muzeu de istorie locala fiind impulsionata de descoperirile de la Tibiscum, devenit, in urma cercetarilor, un vestigiu arheologic de importanța naționala.…

Marțișorul in Maramureș: Tradiție stramoșeasca de primavara (VIDEO)

12:35, 01.03.2024 - Consiliul Judetean Maramures, prin Direcția Finanțare, Turism și Relații Publice – Serviciul Diaspora și Relații Internaționale, va propune o incursiune in istoria simbolului tradițional al primaverii, organizand evenimentul ”Marțișorul in Maramureș – tradiție stramoșeasca de primavara”. Marțișorul…

Vizita digitala intr-un muzeu din Banat. Aproape 100 de piese de tezaur scanate 3D pot fi admirate, in detaliu

10:25, 26.02.2024 - Vizita digitala intr-un muzeu din Banat. Aproape 100 de piese de tezaur scanate 3D pot fi admirate, in detaliu. Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Granița din Caransebeș a implementat, recent, un proiect de realitate augmentata – muzeu virtual, in baza unei...

Vizita digitala la Muzeul din Caransebeș

11:05, 25.02.2024 - CARAȘ-SEVERIN – Aproape 100 de piese de tezaur scanate 3D pot fi admirate, in detaliu, odata cu lansare acestei expoziții virtuale! Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Granița din Caransebeș a implementat, recent, un proiect de realitate augmentata – muzeu virtual, in baza unei finanțari…

„Ziua Darwin“, marcata de Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova

00:21, 12.02.2024 - Avand in vedere faptul ca, in domeniul științelor naturii, 12 februarie este cunoscuta drept „Ziua Darwin” („Darwin Day”), o sarbatoare instituita in scopul aniversarii nașterii (12 februarie 1809) lui Charles Darwin, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova a ținut sa evidențieze importanța contribuțiilor…


Ce parere ai despre aceasta stire?