Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Antibioticul care poate distruge E.coli, descoperit de inteligența artificială

Publicat:

Inteligența artificiala a fost de  mare ajutor pentru cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT).  Datorita utilizarii unui algoritm de invațare automata au reușit sa descopere un antibiotic pentru distrugerea celor mai rezistente bacterii. Totodata, cercetatorii cred ca acesta ar putea ucide și boli precum E.coli.Testat in laborator, molecula a ucis multe dintre cele mai problematice bacterii cauzatoare de boli din lume, inclusiv unele tulpini rezistente la toate antibioticele cunoscute. De asemenea, a eliminat infecțiile in doua modele diferite de cobai. Aceasta molecula…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Washingtonul a revizuit regulile menite sa ingreuneze accesul Chinei la cipuri si echipamente de fabricare a cipurilor de inteligenta artificiala din SUA

07:55, 31.03.2024 - Regulile, lansate in octombrie, urmaresc sa opreasca livrarile catre China de cipuri AI mai avansate proiectate de Nvidia si alte companii, in timp ce Washingtonul restrictioneaza Beijingul din cauza temerilor ca sectorul sau tehnologic ar putea ajuta la sustinerea armatei Chinei. Noile reguli, care…

au fost creați roboții care nu nevoie de niciun ajutor din partea oamenilor

09:55, 27.03.2024 - Un grup de oameni de știința a creat inteligențe artificiale care pot vorbi intre ele. Noul model este capabil sa invețe și sa indeplineasca sarcini care ii sunt date doar pe baza unor instrucțiuni scrise și apoi sa le transmita altor AI, spun cercetatorii. Un studiu privind descoperirile și dezvoltarea…

Inteligența artificiala detecteaza maladia Alzheimer cu șapte ani inainte de primele simptome

00:10, 13.03.2024 - Inteligența artificiala este capabila sa detecteze maladia Alzheimer cu șapte ani inainte de primele simptome, anunța  cercetatorii de la University of California din San Francisco. Este vorba despre o prima etapa pe calea folosirii  inteligenței artificiale in privința datelor clinice de rutina, nu…

RECENZIE. ”Negocierile romano-americane in Educație, Știința, Cultura și Arte”

02:15, 10.03.2024 - Este titlul primului volum rezultat din proiectul "Etosul educației și dialogului: Negocieri culturale romano-americane (1920-1940)", coordonat de Prof. Univ. Dr. Cornel Sigmirean, directorul Institutul de Cercetari Socio-Umane „Gheorghe Șincai" din Targu Mureș. Proiectul finanțat de Unitatea Executiva…

Optimizarea antrenamentelor: ce au elaborat oamenii de știința din Franța și Marea Britanie

23:20, 09.03.2024 - Oamenii de știința din Franța și Marea Britanie au dezvoltat un model matematic pentru a optimiza antrenamentele și a imbunatați rezultatele. La crearea modelului, experții au luat in considerare variabilitatea controlului motor și influența creierului asupra procesului de executare a mișcarilor. {{504568}}Datorita…

OpenAI a lansat Sora, noul model de inteligența artificiala text-to-video. Ințelege modul in care obiectele exista in lumea fizica

09:05, 17.02.2024 - OpenAI a lansat Sora, noul model de inteligența artificiala text-to-video. Ințelege modul in care obiectele exista in lumea fizica OpenAI a lansat Sora. Compania a prezentat noul sau modelul de inteligența artificiala text-to-video, „Sora”. Compania spune ca Sora „poate crea scene realiste și pline…

VIDEO CU INTELIGENȚA ARTIFICIALA Inteligenta artificiala revoluționeaza productia video: OpenAI lanseaza modelul „Sora”

12:55, 16.02.2024 - Intr-o mișcare fara precedent in industria tehnologica și de divertisment, OpenAI a intrat pe scena producției video cu lansarea lui „Sora”, un model de inteligența artificiala capabil sa creeze videoclipuri de o realitate uimitoare. The post VIDEO CU INTELIGENȚA ARTIFICIALA Inteligenta artificiala…

A fost creat primul 'copil AI' din lume. Tong Tong arata și se comporta exact ca un copil de trei ani / VIDEO

18:10, 09.02.2024 - O echipa de cercetatori din China a creat primul „copil AI” din lume, care are comportamentul emoțional și capacitațile unui copil uman de trei sau patru ani.Modelul de inteligența artificiala, numit Tong Tong, care se traduce prin Micuța Fata, a fost creat de Institutul pentru Inteligența Artificiala…


Ce parere ai despre aceasta stire?