Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Diabetul, vindecat! La șoareci a mers, testele clinice pe oameni ar putea începe peste trei ani

Publicat:

Diabetul, vindecat! Cercetatorii au reșit sa dea de cap acestei maladii teribile in testele efectuate pe șoareci, dezvaluie revista Știința & Tehnica. In mod normal, urmatorul pas e adaptarea tratamentului la organismul uman. In toata lumea, zeci de milioane de oameni sufera de diabet zaharat de tip 1. Acesta nu are vindecare și poate fi ținut in frau numai prin dieta stricta și administrare regulata de insulina. Cercetatorii de la Centrul de Științe in Sanatate al Universitații Texas in au descoperit o modalitate de vindecare a acestei maladii autoimune la șoareci, iar aceasta metoda…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Amforele descoperite pe o epava romana i-au surprins pe oamenii de știința 

04:25, 26.04.2024 - Prima analiza in profunzime a incarcaturii unei epave romane din secolul al IV-lea, descoperita in largul coastelor insulei Mallorca in 2019, a fost publicata recent in revista Archaeological and Anthropological Sciences. Cercetatorii au adoptat o abordare cuprinzatoare a analizei, folosind analiza…

Medicamentele banale care ar putea crește riscul de tumori cerebrale. Nu se știa acest lucru pana acum

09:20, 28.03.2024 -  Potrivit The Guardian, oamenii de stiinta au descoperit ca utilizarea prelungita a anumitor medicamente progestogene a fost legata de un risc mai mare de meningiom, care sunt tumori (de obicei necanceroase) care se formeaza in tesuturile din jurul creierului.Dar, desi riscul de meningiom a fost mai…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Folie biodgradabila din sange de animale, brevetata la Universitatea 'Dunarea de Jos' din Galați

14:20, 15.03.2024 - Folie biodgradabila din sange de animale a fost brevetata la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galați. Este vorba despre o noutate mondiala ce permite realizarea de ambalaje diverse in industria alimentara. Universitatea „Dunarea de Jos” din Galați anunța ca a brevetat „Procedeul de obținere a unei…

STUDIU Cum ar putea ajuta musculitele de fructe la stoparea dezvoltarii tumorilor cerebrale

07:06, 13.03.2024 - Oameni de stiinta considera ca musculitele de fructe ar putea opri dezvoltarea tumorilor cerebrale, relateaza dpa. Experti de la Centrul de Excelenta de Cercetare a Tumorilor Cerebrale de la Universitatea din Plymouth, sud-vestul Angliei, au reusit identificarea si examinarea celulelor aflate in primele…

„Painea cu friptura”, inventata de cercetatorii din Galați, a fost brevetata de OSIM 

20:05, 12.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Invenții și Marci (OSIM) a acordat cercetatorilor de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universitații „Dunarea de Jos” din Galați brevetul de invenție pentru „painea proteica”, cu adaos din carne, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la…

(AUDIO) Botoșani: La Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga continua lucrarile de reabilitare cu fonduri transfrontaliere.

18:31, 12.03.2024 - Consiliul Județean Botoșani va continua reabilitarea sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga cu fonduri transfrontaliere. Administrația județeana a depus la finanțare un proiect cu o valoare totala de 1,5 milioane de euro, care vizeaza construirea unei cantine noi, precum și reabilitarea pavilionului…

Investiții istorice in sistemul public de sanatate! Am promis, am facut!

15:06, 10.03.2024 - Luni, 11 martie 2024 la ora 11.00, la sediul Spitalului Clinic Județean de Urgența din Targu Mureș se desfașoara o conferința de presa susținuta de excelența sa ministrul Sanatații, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, care marcheaza inceperea lucrarilor pentru noua "Cladire complexa a Spitalului Clinic…


Ce parere ai despre aceasta stire?