Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cinci substanțe care provoacă cea mai puternică dependență. Efectele pe care le provoacă asupra creierului

Publicat:

Cercetatorii au opinii diferite in ceea ce priveste numirea unei substante care provoaca cea mai puternica dependenta. Printre motivele luate in calcul se numara efectul daunator pe care aceasta o provoaca, valoarea pe care ea o are pe piata neagra, dar si usurinta cu care oamenii devin dependenti de consumul respectivei substante, scrie descopera.ro.

Exista, insa, si alte motive pentru care o substanta poate fi considerata ca provoaca dependenta. Incepand cu anul 2007, cercetatorul american , impreuna cu colegii sai din cadrul Universitatii din Bristol, a inceput un proiect…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Prof.univ.dr. Sanda Maria Ardeleanu om de baza in echipa lui Lucian Harșovschi. ”Sunt sigur ca datorita experienței sale și a implicarii in comunitate vom reuși sa ducem la bun sfarșit proiectele gandite pentru orașul nostru”

11:20, 07.05.2024 - Prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu este om de baza in echipa candidatului PNL la Primaria Suceava, actualul viceprimar Lucian Harșovschi, ocupand poziția a doua pe lista de consilieri locali. Sanda Maria Ardeleanu este profesor universitar, conducator de doctorat și director al Bibliotecii universitare…

TikTok suspenda „voluntar” funcțiile de recompensa in UE, dupa ce Comisia Europeana a acuzat ca provoaca dependența utilizatorilor

20:45, 24.04.2024 - Reteaua sociala chineza TikTok a anuntat miercuri ca suspenda "voluntar" functia noii sale aplicatii TikTok Lite care recompenseaza utilizatorii pentru timpul petrecut in fata ecranului si care este acuzata de Comisia Europeana ca provoaca dependenta, dar a promis in SUA actiuni in justitie impotriva…

Ce se intampla in corpul tau daca bei sucuri acidulate in fiecare zi. Nutriționiștii dau explicația clara

15:05, 16.04.2024 - Cu toții suntem conștienți ca sucurile acidulate sunt daunatoare pentru organismul nostru, dar le consumam in continuare. Specialiștii spun ca un pahar de suc nu dauneaza, dar ce se intampla daca bem in fiecare zi? Efectele negative ale sucurilor acidulate Sucurile acidulate conțin o cantitate mare…

Tinerii artiști mureșeni. INTERVIU cu Bogdan Orban, interpret de muzica populara: „Muzica a devenit pentru mine o dependența”

21:11, 19.03.2024 - Bogdan Orban este un tanar interpret de muzica populara in varsta de 20 de ani. In prezent student al Universitații de Arte din Targu Mureș, Bogdan se considera o persoana simpla, care, prin intermediul muzicii, aspira la a le transmite ascultatorilor sai din bucuria și calmul care il caracterizeaza.…

Inventatorii romani au inregistrat la OSIM ”painea cu friptura”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

10:25, 13.03.2024 - Cercetatorii romani au brevetat la OSIM painea cu friptura, in care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o paine proteica, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.Specialiștii…

Specialiștii elvețieni au creat un robot care se poate deplasa prin artere pentru a trata pacientii cu AVC

11:35, 17.02.2024 - O echipa de specialisti de la Laboratorul de robotica al ETH Zurich, in colaborare cu mai multe spitale din Elvetia, a creat un robot actionat magnetic care ar putea fi folosit pentru a trata persoanele care sufera un accident vascular cerebral (AVC), informeaza News.ro. In cazul accidentelor vasculare…

Efectele sincronizarii in comunicare

11:05, 15.02.2024 -  Mintea noastra este direct afectata cand ajung la ea informații legate de activitațile ce se desfașoara in jurul nostru. Am putea crede ca suntem pasivi in timp ce ne relaxam și vedem pe altcineva ocupat, dar se pare ca nu asta se intampla.Cercetatorii in neuroștiința au studiat ceea ce ei numesc ...

Alerta medicala! Substanțe periculoase in medicamentele pentru raceala și gripa. Ce simptome periculoase pot aparea

11:55, 10.02.2024 - Sandra Alexiu, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov, trage un semnal de alarma cu privire la o atenționare Agenției Europene a Medicamentului: unele medicamente pentru raceala conțin pseudoefedrina, o substanța periculoasa pentru pacienți.„Principala substanța care se gasește…


Ce parere ai despre aceasta stire?