Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce efect pot avea câteva cești de cafea pe zi asupra sănătății (Monden)

Publicat:

Consumul de cafeina a fost deja asociat cu o reducere a riscului de apariție a bolilor Parkinson și Alzheimer, iar studiul nostru pune in evidența și potențiale efecte protectoare impotriva sclerozei in placi', afirma dr , neurolog la Facultatea de Medicina a Universitații Johns Hopkins din Baltimore (nord-estul ), principalul autor al analizei. Astfel se 'intarește ideea ca aceasta substanța ar putea avea efecte benefice asupra creierului', adauga ea, citata de AFP. Rezultatele vor fi prezentate la...

Citeste articolul mai departe pe www.brasovultau.ro…  

Sursa articol: www.brasovultau.ro


Stiri pe aceeasi tema

Consum „alarmant” de alcool si tigari electronice, in randul copiilor de 11-15 ani. OMS vrea taxe mai mari si noi restrictii

10:01, 25.04.2024 - Consumul de alcool si de tigari electronice in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani este „alarmant”, potrivit unui raport al filialei europene a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), care recomanda masuri de sanatate publica pentru a limita accesul la bauturile alcoolice. „Utilizarea…

Profesorul Alexandru Rafila nu iși amintește de studentul Catalin Cirstoiu: 'Am avut mii de studenți / L-am intrebat ce nota a luat'

13:30, 13.04.2024 - Ministrul Sanatatii Alexandru Rafila a declarat, la Prima TV, ca nu-si aminteste de studentul Catalin Cirstoiu, desi i-a fost profesor la Facultatea de Medicina. ”Am avut mii de studenti. Nu-mi aduc aminte”, a spus Rafila. Intrebat daca il vede pe Catalin Cirstoiu ca pe o amenintare pentru functia de…

Ce ne face sa mirosim urat. Impactul stilului de viața asupra mirosului corporal

20:41, 12.04.2024 - Dieta: condimentele, usturoiul și alimentele picanteAlimentația joaca un rol crucial in determinarea mirosului corporal. Alimentele picante, cum ar fi cele care conțin capsaicina, nu doar ca pot provoca transpirație, dar și modifica mirosul acesteia. Usturoiul și ceapa, de exemplu, sunt renumite pentru…

Facultatea de Medicina a Universitatii Ovidius din Constanta celebreaza 34 de ani de invatamant medical constantean

14:20, 12.04.2024 - La Universitatea Ovidius din Constanta UOC au loc, in perioada 12 13 aprilie a.c., Zilele Facultatii de Medicina, o serie de manifestari organizate cu prilejul aniversarii a 34 de ani de invatamant medical constantean. Festivitatea de deschidere a evenimentului a avut loc vineri, 12 aprilie a.c., la…

Facultatea de Economie și Drept din cadrul UMFST. Inovarea ca element central

18:10, 06.04.2024 - Facultatea de Economie și Drept din cadrul Universitații de Medicina, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade" din Targu Mureș reprezinta o structura importanta a universitații atat prin numarul de studenți cat și prin diversitatea programelor de studii. Invațamantul economic, administrativ…

Criminalul era student la doua facultati de top

07:30, 24.03.2024 - Tanarul student la Facultatea de Medicina  care si-a ucis iubita, studenta si ea la aceeasi facultate, cu mai multe lovituri de cutit, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru omor.  Nineni nu-si explica cum de s-a putut ajunge aici. Individul era student la Facultatea de Medicina, dar si…

Din ce se fabrica, de fapt, pateul vegetal. O adevarata "bomba alimentara" pentru organism

09:35, 23.03.2024 - Pateul vegetal este un adevarat pericol pentru sanatate, deoarece contine un numar foarte mare de aditivi alimentari.Cei mai multi sunt extrem de toxici pentru organismul nostru.De exemplu, E635 – Ribonucleotid disodic. Desi este posibil cancerigen, el a fost identificat in multe pateuri de la raft.Un…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…


Ce parere ai despre aceasta stire?