Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Brașov: Expoziție de fotografie cu bisericile istorice și Junii Brașovului la 1900, în Piața Sfatului

Publicat:

Fotografii care prezinta lacașuri de cult din patrimoniul istoric brașovean, construite și reconstruite de-a lungul secolelor de catre credincioșii religiilor care au dominat viața spirituala a Brașovului, pot fi admirate in Piața Sfatului, in fața Muzeului Județean de Istorie, in cadrul expoziției "Istoria in lumina credinței".

În expoziție au fost folosite imagini realizate de catre fotografii brașoveni , , și .
Cele mai vechi fotografii prezentate în expoziție au fost realizate

Citeste articolul mai departe pe AgerPres.ro…  

Sursa articol: AgerPres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Real Madrid, clubul miracolelor! Imagini FABULOASE: starurile lui Ancelotti au urcat in peluza dupa meci, scene dezlanțuite pe „Bernabeu”. 40 de fotografii pentru istorie

01:40, 09.05.2024 - Real Madrid a mai izbutit o revenire miraculoasa, continuand un lung șir de succese imposibile semnate de „Los Blancos” de-a lungul ultimelor ediții ale Champions League. Campioana Spaniei a „rasturnat” tabela cu Bayern Munchen, s-a impus cu 2-1 (4-3 la general) și va disputa finala Ligii in compania…

Povestea celei mai vizualizate fotografii din istorie: cu ce suma a cumparat Microsoft fotografia cu dealuri verzi

04:35, 29.04.2024 - Intr-o zi obișnuita de ianuarie din 1996, Chuck O'Rear, un fotograf cu experiența, se indrepta sa-și viziteze iubita, Daphne Larkin. In timp ce calatorea de la casa sa din St. Helena, California, catre locuința ei din comitatul Marin, a fost captivat de un peisaj care i-a atras atenția in mod irezistibil.…

Istoria orașului Targu-Neamț, in cadrul unei expoziții

14:40, 17.04.2024 - Istoria de mai bine de 600 de ani a Targului Neamț va fi sintetizata intr-o expoziție temporara ce va fi vernisata marți, 23 aprilie, ora 11.30, la Muzeul de Istorie și Etnografie Targu Neamț. Reunind vestigii arheologice medievale și moderne, expoziția iși propune sa ilustreze aspecte interesante ale…

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei: „Cercetarile arheologice recente au scos la lumina mai multe zidarii istorice din Cluj-Napoca”

16:25, 15.03.2024 - Cu prilejul lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Pe str. O. Petrovici, chiar in zona din spatele MNIT, a fost identificat gardul unei foste brutarii.…

Concurs de istoria Jandarmeriei Romane, in Covasna

00:11, 15.03.2024 - Acesta este organizat, pentru al șaselea an, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean, și se adreseaza elevilor de gimnaziu sau liceu, iubitori de istorie. Aceștia se pot deja inscrie, spune purtatorul de cuvant al IJJ Covasna, Cristina Chirvase: Concursul nostru de istorie va avea loc pe 4 aprilie,…

Un angajat al Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș a decedat

13:10, 06.03.2024 - Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș anunța decesul uneia dintre angajatele instituției, Erica Gergely. ”Ne luam un trist „Ramas bun!” de la buna noastra colega, Erica Gergely, care ne-a parasit pe neașteptate ieri, 5 martie 2024. Odihna veșnica!”, informeaza Muzeul. ZiarMM The post Un…

Albaiulianul Daniel Zota, cantareț bisericesc pasionat de desen, absolvent de istorie fascinat de istoria locala și student la Arta Sacra

18:00, 04.03.2024 - Albaiulianul Daniel Zota, cantareț bisericesc pasionat de desen, absolvent de istorie fascinat de istoria locala și student la Arta Sacra Albaiulianul Daniel Zota, cantareț bisericesc pasionat de desen, absolvent de istorie fascinat de istoria locala și student la Arta Sacra Daniel Zota, un tanar care…

„Zi cu istorie. Istoria zilei” – 1 MARTIE

13:35, 01.03.2024 - 187 de ani de la nașterea lui Ion Creanga, autorul nemuritoarelor „Amintiri din copilarie”, lucrare scrisa intre 1875 și 1883, sub indrumarea lui Mihai Eminescu, revizor școlar la acea vreme. 1 martie 1746, Constantin Mavrocordat, domnul Țarii Romanești (1744-1746), clerul inalt și boierii hotarasc…


Ce parere ai despre aceasta stire?