Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Nouă ţări din Uniune, unite pentru a forma o forţă europeană de intervenţie militară

Publicat:

Noua state membre ale Uniunii Europene vor semna, luni, un document care prevede infiintarea unei forte europene de interventie militara, afirma surse politice citate de cotidianul britanic The Guardian. Propusa de presedintele Frantei, Emmanuel Macron, forta militara europeana va avea rolul mobilizarii rapide pentru gestionarea crizelor in intreaga lume. Ministrii Apararii din Franta, Germania, Belgia, Marea Britanie, Danemarca, Olanda, Estonia, Spania si Portugalia vor semna luni o scrisoare de intentie in Luxemburg. Dupa instalarea noului guvern, Italia a retras oferta initiala de participare…

Citeste articolul mai departe pe amosnews.ro…  

Sursa articol: amosnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cați dintre romanii cu varsta de munca nu lucreaza

08:40, 26.04.2024 - In 2023, mai bine de 195,7 milioane de persoane din UE cu varste intre 20 și 64 de ani aveau serviciu, procentul fiind de peste 75%, cel mai mare de cand se fac masuratori Eurostat, arata B1Tv. A fost al treilea an consecutiv de creștere dupa scaderea la 72% din 2020, cauzata de pandemia de coronavirus.…

Klaus Iohannis, anunț despre armata obligatorie in Romania: „Respectam angajamentele asumate la nivel aliat”

14:35, 10.04.2024 - „In momentul de fața nu este in discuție un astfel de proiect!”, a spus Klaus Iohannis, miercuri.In cadrul evenimentul „Romania-NATO, 20 de ani”, președintele a menționat ca Romania beneficiaza de cele mai solide garanții de securitate din istoria Romaniei, oferite de Articolul 5 al Tratatului Nord-Atlantic. „Respectam…

NATO implinește 75 de ani de la fondare. Iohannis: Romania este ferm dedicata procesului de permanenta adaptare al Alianței Nord Atlantice

11:25, 04.04.2024 - "NATO, cea mai puternica si importanta Alianta de aparare din istorie, implineste 75 de ani. Relevanta acesteia este cu atat mai mare, avand in vedere actualul context dificil. Romania este ferm dedicata procesului de permanenta adaptare al NATO, astfel incat sa devina mai puternica si mai bine pregatita…

De duminica, romanii vor putea calatori fara controale la frontierele aeriene si maritime in Spatiul Schengen / 17 aeroporturi si 4 porturi maritime vor opera in conditii Schengen / Conditii de calatorie pentru minori / Ce se intampla in aeroporturi

10:55, 30.03.2024 - Controalele la frontierele aeriene (aeroporturi) si maritime (porturi la Marea Neagra) se elimina, iar persoanele se vor putea deplasa catre sau dinspre alte state Schengen fara a fi supuse controalelor de frontiera.  Statele membre Schengen sunt: Austria, Bulgaria, Belgia, Cehia, Croatia, Danemarca,…

UE a primit 5,1 milioane de migranți in 2022

11:10, 29.03.2024 - Cel puțin 5,1 milioane de persoane din țari terțe au imigrat in Uniunea Europeana in 2022, in timp ce 1,5 milioane de persoane au imigrat din statele membre UE in afara Europei, conform datelor publicate de Eurostat. Afluxul de imigranți in UE din state non-membre s-a dublat fața de 2021, transmite…

Comandantul Eurocorps, demis din functie si rechemat in Polonia din cauza unei anchete de contraspionaj

23:10, 27.03.2024 - Ministerul polonez al Apararii a anunțat miercuri ca l-a rechemat din post si l-a demis din functie pe generalul-locotenent Jaroslaw Gromadzinski, comandantul Eurocorps, in urma unei anchete a contraspionajului militar, relateaza AFP, potrivit news.ro.Serviciile de informatii au „deschis o ancheta de…

Ce datorie are fiecare roman ca urmare a imprumuturilor facute de Guvern

18:11, 19.03.2024 - In perioada 2022-2023, datoria externa bruta Romaniei a crescut cu 17%, adica cu suma de 25 de miliarde de euro. Acest lucru inseamna ca la inceputul anului 2023 fiecare roman in viata avea o datorie facuta de stat in contul sau de 8.815 euro.Datele guvernamentale oficiale arata ca pe parcursul anului…

Romania nu a renunțat la schimbarea orei! Cand trecem la ora de vara?

18:15, 16.03.2024 - In ultimii ani, au tot existat discuții in toata Europa, inclusiv in Romania, referitoare la eliminarea schimbarii orei de doua ori pe an, aceasta practica fiind cunoscuta sub denumirea de schimbarea orei de vara. In ciuda discuțiilor, Romania nu a renunțat la schimbarea orei. De ce se schimba ora Ideea…


Ce parere ai despre aceasta stire?