Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Micro-mașini introduse în corpul unui animal pentru livrarea de medicamente

Publicat:

Dispozitivele microscopice au livrat o incarcatura de nanoparticule direct in tesutul care captuseste interiorul stomacului unui soarece, iar studiul care prezinta aceasta premiera stiintifica, realizat de cercetatorii de la , a fost publicat in revista ACS Nano.

Utilizarile de ordin medical ale "micro-masinilor" includ livrarea de medicamente in zone bine stabilite din organism, dar, pana in prezent, au fost testate doar in laborator, pe celule crescute in afara organismului.

Dispozitivele microscopice, realizate din tuburi de polimeri acoperite cu zinc,…

Citeste articolul mai departe pe caon.ro…  

Sursa articol: caon.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce se intampla in creierul adolescentilor care mananca junk food

06:45, 19.04.2024 - O dieta bazata pe junk food poate provoca leziuni pe termen lung la nivelul creierului adolescenților, sugereaza un nou studiu. Un grup de oameni de știința americani a descoperit ca șobolanii care au fost hraniți in adolescența cu o dieta plina de grasimi și zahar au suferit tulburari de memorie. Studiul…

Calatorie printre culorile naturii. Descopera frumusetea Portului turistic Jurilovca in aprilie (FOTO+VIDEO)

15:51, 13.04.2024 - In inima Deltei Dunarii se ascunde un colt de paradis, un loc unde marea albastra se impleteste cu iarba verde si florile roz, creand o atmosfera magica si imbietoare. Acest loc este Portul Turistic Jurilovca.Portul Turistic Jurilovca ofera o panorama uimitoare a marii albastre, care se pierde in orizont.…

Tarom extinde frecvența zborurilor intre Aeroportul Internațional Maramureș și București

13:25, 26.03.2024 - Compania aeriana Tarom iși extinde frecvența zborurilor intre Aeroportul Internațional Maramureș și București, oferind acum inca o opțiune de calatorie in fiecare zi de miercuri. Cu programul extins și o varietate sporita de zboruri, atat aeroportul, cat și Tarom faciliteaza calatoriile tale, facandu-le…

Procesul „decizional“ al virusurilor din interiorul bacteriilor gazda a fost descifrat

00:50, 18.03.2024 - Cercetatorii israelieni au descifrat un proces complex de luare a “deciziilor” care ajuta virusurile sa aleaga sa isi ucida bacteriile gazda sau sa ramana in “relatii de prietenie” cu acestea, a anuntat Universitatea din Tel Aviv (TAU) intr-un comunicat de agentia Xinhua, potrivit Agerpres. Publicat…

Modificari la pasapoarte: Se schimba regulile de livrare a documentelor prin curier

09:35, 11.03.2024 - Reguli noi la pasapoarte : Livrarea documentelor prin curier se poate face la orice adresa. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a pus in consultare publica un proiect prin care se dorește modificarea regulilor de livrare a pașapoartelor prin curier . Noul proiect de hotarare al MAI , exclude limitarea…

Descopera lumea fascinanta a reginelor animalelor in documentarul „Reginele” pe National Geographic și National Geographic Wild

13:56, 03.03.2024 - Noi programe captivante, documentare uimitoare si intalniri extraordinare cu natura salbatica vor fi in martie la National Geographic si National Geographic Wild. In premiera, va putea fi urmarit documentarul „Reginele", o calatorie fascinanta prin sase locuri exotice ale planetei, unde regatele conduse…

Cercetatorii au documentat cea mai lunga calatorie a unui lup pe teritoriul Europei, din Germania in Catalonia

15:20, 20.02.2024 - Oamenii de stiinta au localizat excremente ale unui lup cenusiu nascut in Germania, care a traversat trei tari pentru a ajunge in nord-estul Spaniei, efectuand astfel cea mai lunga calatorie documentata vreodata a unui exemplar din aceasta specie, a precizat luni Universitatea Autonoma din Barcelona…

Suferi de sindromul ochiului uscat? Un tratament natural, in teste

05:15, 14.02.2024 - Blefarita, o afecțiune cronica, fara tratament cunoscut, este cea mai frecventa cauza pentru sindromul ochiului uscat, reprezentand peste 80% din cazuri. Inaintarea in varsta, menopauza, creșterea timpului petrecut in fața ecranelor, purtarea lentilelor de contact sunt doar cațiva dintre factorii de…


Ce parere ai despre aceasta stire?