Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum se face ceapa caramelizată și în ce rețete o poți folosi

Publicat:

Ceapa caramelizata se face prin fierberea lenta a acesteia in puțin ulei de masline pana cand se rumenește și este o modalitate minunata de a scoate aroma dintr-un ingredient atat de simplu precum ceapa. Se poate folosi intr-o mulțime de rețete, insa pentru o ceapa caramelizata ca la carte, este nevoie de timp și rabdare. Cuprins: Despre ceapa caramelizata Cum se pastreaza ceapa caramelizata Cum se face ceapa caramelizata In ce rețete poți folosi ceapa caramelizata Despre ceapa caramelizata Ceapa este dulce in mod natural; și cum caramelul provine din simpla gatire a zaharului, atunci cand gatești…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rețeta delicioasa de pasca pentru masa de Paște. Este aromata și plina de gust

18:41, 26.04.2024 - IngredientePentru aluat:500 g faina200 ml lapte calduț10 g drojdie uscata100 g zahar2 oua50 g unt topitCoaja rasa de la o lamaie1 lingurița esența de vanilieUn praf de sarePentru umplutura:500 g branza de vaci, bine scursa200 g smantana150 g zahar3 oua100 g stafideCoaja rasa de la o portocala1 lingura…

Rețete de ”furnici in copac” – cum se prepara

12:00, 21.04.2024 - ”Furnici in copac” este un preparat tradițional chinezesc - Ma Yi Shang Shu - care a devenit foarte apreciat și pe plaiurile mioritice și este indragit de copii și adulți deopotriva. Preparatul poate fi facut dupa rețeta originala sau poate fi adaptat dupa propriile preferințe. Descopera, așadar, idei…

Blat de tort cu amidon, perfect pentru torturi deosebite

10:00, 10.04.2024 - Amidonul alimentar poate inlocui cu succes faina din rețetele de prajituri sau alte preparate. Nu conține gluten, iar preparatele in care este inclus pot fi consumate și de persoanele cu intoleranța la acesta.In plus, daca este consumat regulat, in cantitați recomandate, amidonul poate favoriza creșterea…

Placinta invartita cu spanac. Rețeta simpla pentru un aperitiv de post delicios

08:51, 08.04.2024 - Placinta cu spanac poate fi preparata pentru oricare dintre mesele zilei, dar și pentru gustarea din pauza de masa de la birou. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a o pregati. Poți folosi pentru umplutura atat spanac proaspat, cat și congelat. Iese la fel de gustoasa in ambele variante.Aluatul…

Ciorba de urzici cu franjuri de oua, mai gustoasa și mai consistenta

20:55, 01.04.2024 - Este o rețeta mult mai gustoasa și mai consistenta, datorita adaosului de oua sub forma de franjuri. Acestea utilizeaza foarte des in rețetele de ciorba, atunci cand se renunța la fidea sau la orez. Ofera ciorbelor și savoare, dar și aspect apetisant. In plus, combinația de urzici cu oua este una foarte…

Pilaf cu urzici. Rețeta de post plina de savoare și vitamine

16:15, 18.03.2024 - Este o rețeta simpla, ușoara și foarte rapid de preparat. Este ideala pentru atunci cand cand vii obosita de la birou și nu ai prea multe opțiuni pentru un pranz delicios. Este ideala și pentru zilele de post, pentru ca este plina de savoare și este sanatoasa. In plus, combinația de ingrediente este…

Trucul din bucatarie pe care trebuie neaparat sa-l știi. Cum faci floricele, pe aragaz, fara unt sau ulei

16:45, 24.02.2024 - Popcorn pe aragaz, fara unt sau ulei. Rețeta simplaAi nevoie de urmatoarele ingrediente:Boabe de porumbO cratița cu capacInstrucțiuni:Incalzește cratița pe aragaz, la foc mediu-mare, fara a adauga ulei sau unt. Pune boabele de porumb, astfel incat sa acoperi cratița intr-un singur strat. Poți ajusta…

Reteta pentru doua anotimpuri intr-unul singur: gutui umplute cu carne

21:00, 10.02.2024 - 6 gutui mari1 lamaie6 linguri de unt nesarat sau margarina2 cepe mari, tocate marunt350g carne de miel dezosata, tocata1 rosie mare, ferma, coapta sau 2/3 cana de piure de rosii la conservaSare si piper negru proaspat macinat1 lingurita de scortisoara½ lingurita de cuisoare1 legatura de patrunjel proaspat,…


Ce parere ai despre aceasta stire?