Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

”Tezaurul uman viu” Maria Deac Poenariu, cea mai cunoscută pictoriţă de icoane din România, a murit la 92 de ani

Publicat:

Aceasta a fost ultima reprezentanta a neamului pictorilor Poenariu din satul Laz, iconari care au dezvoltat un stil estetic aparte si o adevarata scoala de pictura pe Valea Sebesului, incepand cu anul 1770. Inmormantarea va avea loc vineri la ora 13.00 la Laz.
In 2011, Maria Deac Poenariu a fost inclusa de Ministerul Culturii in programul „Tezaure umane vii — pastratori si transmitatori ai culturii". Acest program este o initiativa UNESCO privind pastrarea si transmiterea patrimoniului cultural imaterial, scopul sau fiind acela de a identifica si promova acele persoane care sunt capabile sa…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

UNESCO acorda Premiul pentru Libertatea Presei jurnalistilor palestinieni

10:15, 04.05.2024 - Jurnalistii palestinieni care acopera din punct de vedere mediatic razboiul din Fasia Gaza au fost recompensati cu Premiul pentru Libertatea Presei, a anuntat Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO), informeaza DPA. Citește și Banii Mioveniului – ingropati de grandomania…

Oamenii de știința au reușit sa produca „plasticul viu”. Cum ar putea salva materialul-minune planeta de la dezastru ecologic

21:01, 30.04.2024 - O echipa internationala de oameni de stiinta a reusit sa conceapa un material biodegradabil compus din bacterii cu capacitatea de a se descompune la sfarsitul duratei sale de viata utila, aducand, astfel, o raza de speranta in fata uneia dintre cele mai grave probleme de mediu, poluarea cu plastic.

Oamenii de știința au avut un șoc cand au descoperit un craniu uriaș, vechi de 16 milioane de ani/ VIDEO

07:25, 21.03.2024 - Oamenii de stiinta au descoperit craniul fosilizat al unui delfin urias de rau, apartinand unei specii despre care se crede ca a fugit din ocean si s-a refugiat in raurile amazoniene din Peru in urma cu 16 milioane de ani. Specia disparuta ar fi masurat pana la 3,5 metri lungime, ceea ce il face cel…

Șoferul de 19 ani mort langa Sebeș, descoperit la 4 ore dupa tragedie, de localnici. Agenții trimiși la accident au spus ca n-au gasit victime sau martori

13:15, 16.03.2024 - Un tanar de 19 ani a murit vineri, la Petrești, in Alba, dupa ce s-a rasturnat cu mașina și a fost aruncat de la volan. Portalul local de știri Alba24 scrie ca dupa tragedia de langa Sebeș polițiștii sosți primii la locul accidentului l-au cautat in zadar pe șofer, timp de 4 ore.Primii oameni ai legii…

14 martie: Ziua Pi. Misterele din jurul numarului care modeleaza natura. Data coincide cu Ziua Internaționala a Matematicii

05:35, 14.03.2024 - 14 martie: Ziua Pi. Misterele din jurul numarului care modeleaza natura. Data coincide cu Ziua Internaționala a Matematicii 14 martie: Ziua Pi. Denumirea ii vine de la litera greceasca π, prima litera din cuvantul “περίμετρος”, care inseamna “perimetru”.  Incepand din 2019, pe 14 martie este sarbatorita…

Alin Ignat, deputat PNL: Pentru ca lozincile și minciuna sunt incompatibile cu dezvoltarea, oamenii din Alba nu au dat niciodata credit PSD aici

09:55, 27.02.2024 - Zile intregi putem vorbi despre problemele unei comunitați, nu e nicio filozofie in asta, dar cand vine vorba de trecut la treaba, puține voci se transforma in efortul serios și cu rezultate pentru oameni. Incompetența, lenea sau lipsa de soluții și profesionalism nu s-au putut niciodata ascunde in…

Oamenii de știința din Japonia au realizat un experiment și au dezvaluit cum sa devii mai deștept in 3 minute

05:11, 18.02.2024 - Un studiu realizat de specialiști de la Universitatea Tsukuba din Japonia face lumina in ceea ce privește relația dintre muzica și activitatea de mișcare și funcția creierului. Rezultatele, publicate in revista IBRO Neuroscience, indica faptul ca doar citeva minute de dans pe muzica ritmata pot imbunatați…

Ziua Mondiala a Radioului – 13 februarie. Istoria unuia dintre cele mai iubite mijloace de informare și divertisment

06:05, 13.02.2024 - Ziua Mondiala a Radioului – 13 februarie. Istoria unuia dintre cele mai iubite mijloace de informare și divertisment  Ziua Mondiala a Radioului – 13 februarie. Aceasta zi a fost proclamata de catre UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știința și Cultura) in noiembrie 2011. Masura a…


Ce parere ai despre aceasta stire?