Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

ÎN SLUJBA VIEȚII! ȘCOALA POSTLICEALĂ „GRIGORE MIOSIL”, FILIALA BORȘA

Publicat:

Medicina este una dintre cele mai nobile meserii (lat.: Ars medicina = arta de a vindeca). De la medici, asistenți și pana la personalul auxiliar din sistemul sanitar, toți acești oameni sunt in slujba vieții, punand in practicarea acestei nobile meserii daruire, pasiune și empatie. In funcție de rolul, pregatirea și responsabilitatea fiecaruia, toți contribuie la ingrijirea, vindecarea sau salvarea pacienților. O ramura importanta a medicinei o constituie nursingul(ingrijirea bolnavului). Practicarea acestei meserii se pierde in negura timpului, cand femeile pansau ranile…

Citeste articolul mai departe pe jurnalmm.ro…  

Sursa articol: jurnalmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

Eveniment de inalta ținuta academica la UMF „Gr. T. Popa” Iași: conferința IPS Teofan

07:45, 17.04.2024 - Biserica, spital duhovnicesc Reprezentanții Universitații de Medicina și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași au organizat in ziua de marți, 16 aprilie 2024, incepand cu ora 14, conferința „Biserica, spital duhovnicesc”. Prelegerea a fost susținuta de catre Inaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei…

Filiala UDMR din judetul Maramures a lansat oficial, vineri, candidatii pentru primarii, consilii locale si Consiliul Judetean

21:05, 12.04.2024 - Filiala UDMR din judetul Maramures a lansat oficial, vineri, candidatii pentru primarii, consilii locale si Consiliul Judetean, anuntand si candidaturi in orase unde nu a avut niciodata persoane inscrise in competitii electorale, cum ar fi Borsa si municipiul Sighetu Marmatiei. ‘In ultimii ani, liderii…

„Scoala pentru Barbați”, unde se predau cursuri de gatit și ingrijirea copilului. „Nu ar trebui sa fie doar responsabilitatea femeilor”

14:36, 20.03.2024 - In inima Bogotei, o mișcare infloritoare incearca sa redefineasca masculinitatea tradiționala și sa promoveze echitatea in familie. Orașul gazduiește un program inovator, in cadrul caruia barbații invața cum sa-și asume responsabilitatea in ingrijirea copiilor și a gospodariei.

27 MARTIE 1918 – Unirea Basarabiei cu țara mama – subiect al emisiunii Dialog intercultural – edițiile: 15 și 22 MARTIE 2024, de pe undele Radio Iași, h. 20 și 30 de minute… cu Dumitru ȘERBAN

12:20, 13.03.2024 - Stimați prieteni, atat in ediția din ziua de 15 martie a.c. a emisiunii Dialog intercultural, cat și in cea de saptamana viitoare (h 20:30, 22 martie a.c.) stam de vorba cu medicul Victor Bejan, nascut la 1 mai 1953, la Iasi. Este fiul Mariei (nascuta Motas), profesor, si al lui Vlad Bejan, medic, cadru…

UMF Iași asigura cursuri gretuite de anatomie pentru admitere

12:55, 27.02.2024 - 100 de aspiranți la statutul de student al Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T.Popa” Iasi sunt așteptați, incepand din data de 2 martie, la cursurile gratuite oferite de profesorii instituției de invațamant superior.   Ca in fiecare an, cadre didactice de la disciplina de Anatomie din cadrul…

Ce ai nevoie pentru Maslu. Așa incepe vindecarea

18:30, 22.02.2024 - Prețuirea sanatații in Biserica se vede mai ales din faptul ca una dintre cele șapte taine este destinata expres vindecarii: Maslul. Ce ai nevoie pentru Maslu: Sfantul Maslu se oficiaza in sobor de șapte preoți. Se accepta și mai puțin de șapte, dar niciodata unul singur. Anterior slujbei, cel bolnav…

Caminul pentru persoane varstnice Casa Sperantei, un centru specializat in ingrijirea seniorilor

12:21, 20.02.2024 - Intr-o societate in care timpul este o provocare din ce in ce mai mare, ingrijirea persoanelor varstnice a devenit o preocupare care a castigat o atentie tot mai crescuta. Pe masura ce populația imbatranește, necesitatea unor facilitați specializate, precum caminele de batrani, devine din ce in ce mai…

Ziua Constantin Brancuși, 19 februarie. 148 de ani de la nașterea sculptorului

09:15, 19.02.2024 - Prin testament, Brancuși a lasat moștenire statului roman atelierul sau și un numar important de lucrari. Romania de atunci, condusa de partidul comunist, a refuzat sa accepte moștenirea lui Brancuși și astfel, atelierul și 80 dintre lucrarile  sale au revenit statului francez.Abia in 1964, Brancuși…


Ce parere ai despre aceasta stire?