Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Economia Romaniei intre tigrul Europei si pisicul nervos al Estului

Publicat:

Romania este una dintre tarile europene cu cea mai rapida crestere a , dar oare acest lucru inseamna ca romanii o duc mai bine? Este resimtita aceasta constatare economica si in nivelul de trai si dezvoltare?

Inainte de a emite o judecata, ar trebui sa ne reamintim cum se masoara PIB-ul. Acesta este suma tuturor bunurilor si serviciilor create in interiorul unei economii, cea mai frecventa masurare fiind in preturi curente, aceasta incluzand automat si cresterea pe inflatie, prin prisma cresterii de preturi.

Mi-am propus in acest articol doua viziuni,…

Citeste articolul mai departe pe business24.ro…  

Sursa articol: business24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Investițiile PSD continua sa susțina creșterea economica in trimestrul II: Managerii Romani Confirma

11:05, 30.04.2024 - Managerii romani confirma ca Romania va continua sa inregistreze creștere economica și in al doilea trimestru al anului 2024, conform Anchetei de Conjunctura privind tendințele activitații economice in perioada aprilie-iunie 2024, realizata de INS. Soldul conjunctural reflecta percepția managerilor…

Popa, BNR: Romanilor le intra mai mulți bani in contul de pensie privata

12:20, 26.04.2024 - De luna trecuta romanilor le intra mai mulți bani in contul de pensie privata. Prima contribuție majorata (cu un punct procentual, de la 3,75% la 4,75% din salariul brut lunar) este deja in conturile fiecaruia dintre noi. Creșterea contribuției este o reforma ceruta de PNRR, unul dintre angajamentele…

Valentin Fagarașian: „Atata vreme cat investitorii nu ne cunosc, nu vor veni in Romania!”

11:00, 18.04.2024 - Diplomatia economica a Romaniei trebuie imbunatatita. Investitorii straini stiu foarte putin sau deloc despre tara noastra si despre oportunitatile din economie, spun deputatul PNL din diaspora, Valentin Fagarașian.Acesta apreciaza ca Romania se poate dezvolta mult mai puternic daca va beneficia de…

Ne-am indatorat cu 6,7 miliarde de euro in doar doua luni

12:05, 12.04.2024 - In perioada ianuarie – februarie 2024, datoria externa totala a crescut cu 6,766 miliarde de euro, pana la 176,849 miliarde de euro. Datoria externa pe termen lung a insumat 128,439 miliarde de euro la 29 februarie 2024 (72,6 la suta din totalul datoriei externe), in creștere cu 5,5 la suta fața de…

OECD ne pune oglinda in fața. Nu aratam prea bine, iar recomandarile pe termen scurt, mediu și lung sunt dure

12:55, 13.03.2024 - In ultimul raport al OECD, situația economica și sociala din Romania nu arata prea bine, cel puțin așa rezulta din concluziile acestui raport. Deși politicienii romani vor sa ne convinga ca suntem ,,tigrii” Europei, totuși lucrurile nu stau tocmai așa. Este adevarat, am avut creștere economica peste…

Planul in 5 puncte al lui Marcel Ciolacu pentru Romania! Vrea sa faca salariul mediu 2000 de euro

12:55, 27.02.2024 - Premierul Marcel Ciolacu are un plan in cinci puncte pentru dezvoltarea Romaniei. Mai mult, premierul a spus ca iși dorește ca in urmatorii 4-5 ani salariul mediu brut din Romania sa ajunga la 2000 de euro. Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre planul in 5 puncte pe are l-a pus la punct pentru Romania!…

Ciolacu: Pentru prima oara, Romania a evitat prin investitii majore in infrastructura, sa nu intre intr-o recesiune economica anul trecut si, dupa cum ne arata cifrele, anul acesta va avea cea de-a doua crestere economica din Europa

11:56, 27.02.2024 - ”Automat, importam o inflatie pe care nu ne-o dorim, chiar daca inflatia a inceput sa se stabilizeze in Europa si am vazut ca sunt in acest moment in deficite excesive aproape 12 state din Uniunea Europeana din cele 27. Pentru prima oara, Romania a evitat prin investitii majore in infrastructura, sa…

Mircea Hava: Sprijinul oferit ucrainenilor in legatura cu subiectul cerealelor trebuie dublat de o plasa de siguranța pentru națiunile din UE

15:05, 18.02.2024 - Exista raul razboiului, si e evident ca exista, dar cum poți sa-i combați efectele, sa-ti oferi ajutorul, fara a acutiza propriile neajunsuri? Cei care au pornit  razboiul din Ucraina știu ca europenii sunt dați peste cap de acest paradox al facerii de bine. Pentru ca, daca ajuți, ajungi sa-i incurci…


Ce parere ai despre aceasta stire?