Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cântecul balenei albastre străbate oceanul: un nou dispozitiv ar putea salva specia pe cale de dispariţie

Publicat:

Gratie unui nou dispozitiv acustic, biologii australieni au putut localiza cetaceele, dintre care multe au fost decimate, la sute de kilometri distanta, relateaza .

Cercetatorii australieni care au participat la programul de studiu international asupra balenelor albastre au prezentat, la Sidney, ultimele sonde acustice capabile sa localizeze cetaceele chiar si de la sute de kilometri distanta.

O expeditie al carei scop a fost testarea noului echipament a fost condusa, din ianuarie pana in martie, de catre o echipa de oceanografi si zoologi australieni

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

cercetatorii au analizat datele de la sateliți pentru a gasi o explicație

10:51, 09.05.2024 - Timp de zeci de ani, oamenii de știința au observat formarea unei gauri de dimensiuni comparabile cu cele ale Elveției in gheața din Antarctica, fara a gasi o explicație clara pentru acest fenomen. Acum, dupa jumatate de secol, au ajuns in sfarșit la o concluzie in privința acestei dileme, scrie Live…

Un studiu arata ca ne datoram existența acelor 1.280 de oameni care au fost, la un moment dat, pe cale de dispariție!

06:45, 06.05.2024 - O noua metoda de deducție a dimensiunilor populației antice descopera o posibila scadere drastica care ar fi putut sa elimine, aproape, șansa umanitații de a supraviețui. Cercetatorii cred ca stramoșii noștri pleistocenici s-au redus la doar 1.280 de indivizi reproductori. Studiul (contestat) susține…

Peste 90.000 de televizoare Smart ale LG sunt expuse la atacuri de la distanța

12:10, 12.04.2024 - Sursa: dnsc.ro Cercetatorii din domeniul securitații cibernetice de la Bitdefender au descoperit patru vulnerabilitați cu impact asupra mai multor versiuni ale WebOS, sistemul de operare folosit in televizoarele smart ale LG. Vulnerabilitațile permit diverse grade de acces și control neautorizat asupra…

A fost descoperita cea mai veche sculptura a unei pisici de mare albastre

23:30, 07.04.2024 - Sculptura animalului, realizata de om, a fost gasita de cercetatorii sud-africani pe coasta aflata la 330 de kilometri de Cape Town. Ea a fost descoperita in apropierea peșterii Blombos, faimoasa pentru sculpturile sale in piatra care au intre 77 și 73 de mii de ani. {{735586}}Cercetatorii cred ca a…

Branza preferata a francezilor, „pe cale de dispariție". Ce avertizeaza cercetatorii

15:00, 06.03.2024 - Potrivit unei legende, atunci cand Napoleon a gustat pentru prima data o branza Camembert, a fost atat de incantat, incat a sarutat-o pe chelnerița care i-a servit-o. Recentele articole despre o iminenta dispariție a branzei din cauza unei crize fungice au provocat panica.

Se lucreaza la un medicament inovatoar: Va salva milioane de vieți

21:20, 18.02.2024 - Cresomicina, un compus inovator, a furnizat rezultate promitatoare impotriva tulpinilor de bacterii care sunt rezistente la medicamentele existente prezent. Rezistenta antimicrobiana (RAM) apare atunci cand bacteriile evolueaza intr-un mod care face ca antibioticele traditionale sa fie ineficiente…

Un nou antibiotic sintetic, dezvoltat de Harvard, ar putea salva milioane de oameni de la infectii mortale

18:35, 18.02.2024 - Cresomicina, un compus inovator, a furnizat rezultate promitatoare impotriva tulpinilor de bacterii care sunt rezistente la medicamentele existente prezent, potrivit news.ro Rezistenta antimicrobiana (RAM) apare atunci cand bacteriile evolueaza intr-un mod care face ca antibioticele traditionale…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…


Ce parere ai despre aceasta stire?