Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bacteriile intestinale, o pistă de cercetare pentru tratarea diabetului (studiu)

Publicat:

Anumite bacterii intestinale ar putea avea proprietati "antidiabetice" si ar putea fi folosite pentru tratarea pacientilor diagnosticati cu diabet de tip 2, potrivit unei echipe de oameni de stiinta din Franta, recompensati miercuri cu un premiu care va finanta proiectul lor de cercetari medicale, informeaza AFP.

Cercetatorii, care au identificat deja 24 tulpini de bacterii, vor sa le izoleze si sa le cultive in maniera industriala, apoi sa le testeze eficienta pe muste drosofile si pe soareci, inainte de a demara un studiu clinic pe oameni in 2020, a explicat medicul ,…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

"Descoperire medicala revoluționara: Mutație genetica unica ofera speranța in tratarea diabetului

18:35, 26.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au facut o descoperire de ultima ora: o mutatie genetica unica identificata la doi copii, frati, care nu a mai fost observata pana acum la oameni, ceea ce deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1.

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

Ai avut Covid și crezi ca ai scapat? Cercetatorii au facut o descoperire șocanta

19:40, 15.03.2024 - Doua studii recente ofera informații noi despre modul in care virusul SARS-CoV-2 interacționeaza cu organismul nostru. Un studiu american a identificat virusul in sangele pacienților și la 14 luni dupa infectare, relateaza Mediafax. O singura contaminare este suficienta, iar virusul care provoaca…

STUDIU Cum ar putea ajuta musculitele de fructe la stoparea dezvoltarii tumorilor cerebrale

07:06, 13.03.2024 - Oameni de stiinta considera ca musculitele de fructe ar putea opri dezvoltarea tumorilor cerebrale, relateaza dpa. Experti de la Centrul de Excelenta de Cercetare a Tumorilor Cerebrale de la Universitatea din Plymouth, sud-vestul Angliei, au reusit identificarea si examinarea celulelor aflate in primele…

Statele europene si-au dublat importurile de arme in ultimii cinci ani. Cat reprezinta importurile Romaniei? Exporturile SUA si ale Frantei au crescut, in timp ce ale Rusiei sunt in cadere libera – raport SIPRI

10:55, 11.03.2024 - Importurile europene au crescut cu 94% intre 2019 si 2023 comparativ cu perioada 2014-2018, a precizat Institutul International de Cercetare pentru Pace de la Stockholm (SIPRI) intr-un comunicat. Ucraina a fost al patrulea cel mai mare importator din lume intre 2019 si 2023, dupa ce cel putin 30 de…

Un barbat din Germania s-a vaccinat de 217 ori anti-COVID. Ce au descoperit cercetatorii

07:55, 06.03.2024 - Un barbat german "hipervaccinat", care ar fi primit 217 vaccinuri Covid in 29 de luni, nu a prezentat "niciun semn" ca ar fi fost vreodata infectat cu virusul care provoaca Covid-19 si nu a raportat niciun efect secundar legat de vaccin, potrivit unui studiu publicat in revista Lancet Infectious Diseases,…

Specialiștii elvețieni au creat un robot care se poate deplasa prin artere pentru a trata pacientii cu AVC

11:35, 17.02.2024 - O echipa de specialisti de la Laboratorul de robotica al ETH Zurich, in colaborare cu mai multe spitale din Elvetia, a creat un robot actionat magnetic care ar putea fi folosit pentru a trata persoanele care sufera un accident vascular cerebral (AVC), informeaza News.ro. In cazul accidentelor vasculare…

Sangele persoanelor care traiesc 100 de ani arata diferențe majore fața de ceilalți oameni. Care este secretul centenarilor, potrivit ultimului studiu

18:35, 10.02.2024 - Un studiu recent, la care au participat zeci de mii de oameni, a descoperit ca sangele persoanelor care traiesc 100 de ani arata diferențe majore fața de ceilalți oameni. Cercetatorii au dezvaluit care ar putea fi secretul centenarilor. Un studiu elaborat Poate pare greu de crezut, dar centenarii reprezinta…


Ce parere ai despre aceasta stire?