Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Plantele dețin un "centru al deciziilor" asemănător unui creier (studiu)

Publicat:

Embrionii plantelor au in componența celule ce funcționeaza in mod similar unui creier, informeaza Xinhua citand un studiu publicat marți de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Birmingham. Grupul de celule nervoase poate evalua condițiile de mediu și este capabil sa dicteze momentul germinarii semințelor, susțin oamenii de știința. "Decizia unei plante cu privire la momentul germinarii este una dintre cele mai importante pe care le ia in timpul vieții. Daca acest lucru se intampla prea devreme planta ar putea suferi din cauza condițiilor vitrege de iarna; daca se intampla prea tarziu…

Citeste articolul mai departe pe monitorulvn.ro…  

Sursa articol: monitorulvn.ro


Stiri pe aceeasi tema

Legatura dintre spațiile verzi din apropierea locuinței și sanatatea mintala. La ce concluzii au ajuns cercetatorii unui studiu

21:06, 04.05.2024 - Oamenii care locuiesc in apropierea parcurilor și zonelor verzi au un risc mai mic de a dezvolta depresie și anxietate. Este concluzia la care a ajuns recent un grup de cercetatori chinezi, care au studiat potențiala legatura intre expunerea pe termen lung la spații verzi in proximitatea locuinței și…

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

Albul, a patra culoare de la semafoare. Motivul pentru care expertii americani vor sa le schimbe

08:50, 18.03.2024 - Toți șoferii știu culorile semafoarelor și ce reprezinta fiecare dintre acestea. Ei bine, cercetatorii propun o a patra culoare, albul. Cu ce ar ajuta traficul culoarea alb la semafor, aflați in randurile urmatoare. Ce ar reprezenta culoarea alb la semafor Oamenii de știința de la Universitatea de Stat…

Studenții Universitații din Bacau viziteaza Centrul de Cercetare REXDAN: O experiența educativa de excepție in domeniul științelor mediului

13:10, 15.03.2024 - Studenții de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau au avut o experiența educativa de excepție in data de 12.03.2024, cand au vizitat Centrul de Cercetare REXDAN, parte a Universitații „Dunarea de Jos” din Galați. Studenții, incadrați in programul de studii de licența Biologie, Departamentul…

Oamenii de știința din Franta au descoperit alimentele care afecteaza aspectul fizic al omului

08:25, 14.03.2024 - Oamenii de știința francezi au descoperit care dintre alimente afecteaza aspectul fzic al omului. Studiul a fost realizat de un grup de oameni de știința francezi de la Universitatea din Montpellier. Unele produse pot reduce atractivitatea, la aceasta concluzie neașteptata a ajuns cercetatorii francezi…

VIDEO Ce ar trebui sa știe un intreprinzator incepator? Ne raspunde expertul CECAR Sorin Basca

10:15, 04.03.2024 - Foarte mulți romani iși doresc sa aiba propria afacere Mai ales tinerii care termina acum o școala, o facultate. Iși doresc sa fie propriul stapan. Dar, ce ar trebui sa știe un intreprinzator incepator? Pentru ca exista riscul de a prabuși foarte rapid un business. La aceasta intrebare ne-a raspuns…

Un important spital din Alabama a oprit fertilizarile in vitro dupa ce instanța suprema a stabilit ca embrionii congelați sunt „copii”

15:05, 22.02.2024 - Experții medicali și organizațiile civile avertizasera ca hotararea instanței ar putea avea consecințe negative pentru tratamentele de fertilitate din Alabama și nu numai, dar grupurile conservatoare au salutat hotararea, argumentand ca pana și cel mai mic embrion merita protecție legala, scrie BBC.O…

ATENTIE! CITITI NEAPARAT ASTA! Ce conține apa la pet din supermarket, pe langa apa. Dezvaluirea specialiștilor: „Un litru poate include 240.000 de particule de plastic”

14:00, 18.02.2024 - Un studiu recent publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences a descoperit niveluri alarmante de particule de plastic, cunoscute sub numele de nanoplastice, in apa imbuteliata din magazine. Aceste particule minuscule, invizibile cu ochiul liber, reprezinta un risc semnificativ pentru…


Ce parere ai despre aceasta stire?