Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Franța a adoptat taxa care îi vizează pe giganţii din domeniul digital în pofida avertismentelor Washingtonului / În aceeași zi, Londra a anunțat propriul proiect de lege privind taxarea serviciilor digitale

Publicat:

Franța a adoptat proiectul privind taxa pentru servicii digitale, denumita GAFA, care vizeaza Google, Amazon, Facebook și Apple, care a atras mânia care au amenințat cu represalii. În același timp, Londra a publicat propriul sau proiect de lege de taxe pentru companiile digitale, relateaza AFP.
Franța este prima țara din Europa care introduce o astfel de taxa, dupa un ultim vot în Senat, la câteva ore dupa ce Washington a amenințat cu represalii.
Estimân ca ea vizeaza &"țintește în mod nedrept companiile americane",

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Marile companii tech au inceput in cate un garaj… al Pentagonului

18:30, 09.05.2024 - ”Imaginați-va urmatoarea scena, precum intr-un roman SF. Ești teleportat intr-un oraș plin de oameni care fac afaceri, vand haine, pantofi, carți, cantece, jocuri și filme. Totul pare normal. Apoi incepi sa observi ceva ciudat. Toate magazinele, toate cladirile aparțin unui tip pe nume Jeff. Nu deține…

Google, Apple, Facebook și Amazon sint investigate din nou. Risca amenzi uriașe

23:41, 25.03.2024 - Comisia Europeana (CE) a deschis noi investigații de neconformitate impotriva companiilor Alphabet (care deține Google), Apple și Meta (Fcebook) in temeiul Legii privind piețele digitale. Comisia suspecteaza ca masurile instituite de cele trei mari companii americane de tehnologie, numite „gatekeepers”…

Noi reguli pentru marile companii din tehnologia digitala

12:46, 19.03.2024 - Legislația europeana cu privire la mediul online este tot mai avansat reglementata cu scopul de a proteja utilizatorii de internet, dar și economia din Uniunea Europeana (UE). Astfel, incepand cu data de 7 martie 2024, marile companii tehnologice globale (cinci din Statele Unite ale Americii și una…

Poliția digitala a Europei a luat in vizor inteligența artificiala generativa. Cum vrea sa impidice trucajele care pot pacali alegatorii

08:45, 17.03.2024 - Noua tehnologie, care a ajuns faimoasa datorita serviciului ChatGPT, este asociata cu videoclipurile, inregistrarile audio și imaginile deepfake, o forma de conținut digital trucat, in care imaginile și sunetele sunt manipulate cu ajutorul inteligenței artificiale.Oficialii se tem ca acestea ar putea…

Camera Reprezentantilor a votat o lege prin care compania chineza ByteDance va fi obligata sa renunte la TikTok

17:55, 13.03.2024 - Legea, numita Protecting Americans from Foreign Adversary Controlled Applications Act, a fost introdusa pe 5 martie. Doua zile mai tarziu, aceasta era deja votata in unanimitate de Comisia pentru Energie si Comert. Pentru ca este controlata de un adversar strain, legea se refera la TikTok ca la o amenintare…

Camera Reprezentanților adopta o lege care obliga compania chineza ByteDance sa renunțe la TikTok, altfel rețeaua va fi interzisa in SUA

17:30, 13.03.2024 - Parlamentarii din Camera Reprezentanților din Congresul SUA au adoptat proiectul de lege bipartizan prin care compania chineza ByteDance este obligata sa vanda aplicația TikTok daca vrea ca aceasta rețea de socializare sa mai functioneze in Statele Unite, informeaza miercuri, 13 martie, News.ro.Legea,…

Telefoanele se schimba de azi. Noi reguli impuse

17:55, 09.03.2024 - Legea piețelor digitale a Uniunii Europene trebuie respectata de catre giganții tehnologici – Google, Amazon, Apple, Bytedance (TikTok), Facebook și Microsoft. Ce este important de știut este ca de acum vor fi reguli mai stricte de confidențialitate pentru reclamele personalizate, Jurnaliștii de la…

Schimbare majora la Facebook. O intreaga secțiune va fi scoasa de pe platforma de socializare

07:15, 01.03.2024 - Sectiunea din Facebook dedicata special stirilor va disparea din aplicatia platformei pentru Statele Unite si Australia, in contextul in care Meta se distanteaza de acest domeniu din cauza dificultatilor pe care le ridica moderarea si pentru reducerea cheltuielilor.Lansata in 2019, sectiunea de stiri…


Ce parere ai despre aceasta stire?