Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FMI recomandă României o combinaţie între consolidarea fiscală şi înăsprirea politicii monetare; creşterea PIB - 5% în 2018

Publicat:

Fara o modificare a politicilor actuale, cresterea economiei romanesti va deveni din ce in ce mai fragila si in acest sens sustine ca optiunea cea mai buna este o combinatie intre moderarea politicii fiscale si inasprirea politicii monetare, se arata in documentul publicat vineri de FMI la sfarsitul consultarilor cu Romania in baza Articolului IV.

Potrivit FMI, ritmul de crestere al economiei romanesti ar urma sa incetineasca in acest an ca urmare a mai multor factori: diminuarea impulsului fiscal, investitiile publice reduse, lipsa progreselor cu reformele…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Concluzii dupa deplasarea delegației MF la Washington: Romania va avea parte de sprijin pentru consolidarea fiscala și creșterea investițiilor in infrastructura

13:41, 24.04.2024 - Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a condus, in perioada 16-21 aprilie 2024, delegația MF la reuniunile de primavara ale Grupului Bancii Mondiale si Fondului Monetar Internațional, de la Washington. In marja reuniunilor, delegația MF a avut intalniri cu inalți reprezentanți ai Bancii Mondiale (BM),…

Romania va avea parte de sprijin pentru consolidarea fiscala și creșterea investițiilor in infrastructura

19:15, 23.04.2024 - Ministrul Finanțelor a declarat ca Romania are nevoie de sprijinul partenerilor internaționali pentru ca toate oportunitațile pe care le avem prin PNRR și Politica de coeziune sa fie valorificate.

FMI a revizuit in scadere, la 2,8%, estimarile privind cresterea economiei romanesti in acest an

18:15, 16.04.2024 - Fondul Monetar International (FMI) a revizuit in scadere estimarile privind cresterea economiei romanesti in acest an, de la 3,8% cat estima in octombrie, pana la 2,8%, arata cel mai nou raport “World Economic Outlook”, publicat marti de institutia financiara internationala. Conform noilor prognoze…

FMI și-a revizuit in scadere estimarile pentru creșterea economiei romanești in 2024. Cum va evolua inflația

17:25, 16.04.2024 - Fondul Monetar International (FMI) a revizuit in scadere estimarile privind cresterea economiei romanesti in acest an, de la 3,8% cat estima in octombrie, pana la 2,8%, arata cel mai nou raport „World Economic Outlook”, publicat marti de institutia financiara internationala, transmite Agerpres.

PSD pregatește deduceri pentru familiile cu venituri mici

13:00, 11.04.2024 - PSD pregatește reforma fiscala care va prevede, printre altele, deduceri din impozitul pe venit in funcție de numarul copiilor din familie, la fel ca in alte state europene. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat deja ca prin astfel de facilitați fiscale vor fi dezvoltate serviciile de invatamant si after-school,…

Boloș: Consolidarea fiscala este un obiectiv imediat, dar de durata pentru Romania

17:56, 09.04.2024 - Consolidarea fiscala este un obiectiv imediat, dar si de durata pentru tara noastra, si va trebui la un moment dat sa definim si orizontul de timp, a declarat ministrul Finantelor, Marcel Bolos.

Creșterea economiei romanești a incetinit anul trecut la 1,8 din PIB. Comisia Europeana a revizuit in jos estimarile cu privire la avansul economic al Romaniei.

14:51, 15.02.2024 - Anul trecut, Romania a reușit sa atinga o creștere economica modesta, sub estimarile Comisiei Europene. Și in acest an, specialiștii europeni prognozeaza o creștere de cel mult 2,9% din PIB.

Comisia Europeana a revizuit in jos estimarile referitoare la avansul economiei romanesti

14:00, 15.02.2024 - Cresterea economiei Romaniei a incetinit la 1,8% in 2023, trasa in jos de inflatie si avansul mai redus al creditelor private, care au constrans cererea interna, in timp ce cererea externa a ramas slaba, dar avansul va accelera la 2,9% in 2024, potrivit estimarilor de iarna ale Comisiei Europene, publicate…


Ce parere ai despre aceasta stire?