Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Yemen: Washingtonul suspendă sancţiunile împotriva rebelilor pentru a facilita livrarea de ajutoare

Publicat:

Administratia americana a presedintelui a suspendat luni pentru o luna sanctiunile vizand tranzactiile cu rebelii houthi din Yemen, timpul necesar pentru a reexamina clasificarea lor ca grupare "terorista" contestata de organizatiile umanitare, noteaza AFP.

Intr-un document oficial, Trezoreria SUA declara ca toate tranzactiile cu gruparea rebela vor fi autorizate pana la 26 februarie. Aceasta decizie nu permite deblocarea fondurilor deja blocate inainte de intrarea sa in vigoare.

Fostul sef al diplomatiei americane a anuntat in ultimele zile ale mandatului…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Netanyahu: „Ma voi opune din toate rasputerile la sancțiunile SUA”

19:05, 21.04.2024 - Dupa ce sambata, 20 aprilie, au aparut in presa informatii conform carora Statele Unite intentioneaza sa sanctioneze batalionul Netzah Yehuda pentru operatiunile in Cisiordania, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat ca se opune oricaror astfel de decizii, transmite Reuters.Potrivit site-ului…

Joe Biden a autorizat „discret” livrarea de catre SUA de bombe de aviație pentru Israel

22:30, 30.03.2024 -  Administratia presedintelui american Joe Biden a autorizat „discret” saptamana aceasta livrarea de noi bombe si avioane de lupta catre Israel, relateaza cotidianul The Washington Post, citat sambata de agentia EFE, informeaza Agerpres.

Noi lovituri americano-britanice impotriva rebelilor houthi in Yemen

08:55, 25.02.2024 - Statele Unite si Marea Britanie au efectuat sambata lovituri vizand 18 tinte ale houthi in opt locatii distincte din Yemen, ca raspuns la atacurile desfasurate de rebelii sustinuti de Iran impotriva navelor din Marea Rosie, a anuntat Pentagonul, scrie AFP.

Potop de sancțiuni impotriva Rusiei

17:11, 23.02.2024 - Presedintele american Joe Biden a anuntat vineri ca Statele Unite vor impune peste 500 de sanctiuni noi impotriva Rusiei, transmit agentiile internationale de presa. In acelasi timp, Washingtonul va aplica noi restrictii de export pentru aproape 100 de entitati care sprijina Rusia si va reduce in continuare…

Armata americana a intreprins noi lovituri impotriva unor rachete și drone ale rebelilor houthi

20:50, 18.02.2024 - Armata americana a anuntat duminica aceasta ca a intreprins, cu o zi inainte, noi lovituri impotriva unor rachete, unei drone si unui submarin ale rebelilor houthi din Yemen, informeaza duminica AFP.

Noi atacuri americane impotriva rebelilor houthi din Yemen

10:15, 09.02.2024 - Armata Statelor Unite a confirmat ca a efectuat mai multe atacuri impotriva sistemelor de rachete houthi, in timp ce gruparea rebela din Yemen se pregatea sa lanseze atacuri care amenințau marina americana și navele comerciale.

A inceput haosul in Orientul Mijlociu: SUA și Marea Britanie se dezlanțuie in Yemen/ VIDEO

07:17, 05.02.2024 - Fortele SUA au anuntat ca au efectuat atacuri aeriene impotriva a cinci rachete in Yemen duminica, la o zi dupa un val de raiduri aeriene americane-britanice in tara ca raspuns la atacurile rebelilor houthi in Marea Rosie, noteaza AFP.Armata americana "a efectuat o lovitura in situatie de legitima…

Armata SUA anunța noi operațiuni impotriva rebelilor din Yemen. Zece drone ale Houthi și trei ale Iranului au fost distruse

09:11, 01.02.2024 - Armata americana a anuntat, miercuri, o serie de operatiuni militare impotriva rebelilor houthi din Yemen care amenintau navigatia in Marea Rosie, afirmand ca a distrus cel putin 10 drone de atac, rachete si un post de comandament.


Ce parere ai despre aceasta stire?