Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Xi Jinping îndeamnă la o ordine mondială mai echitabilă, pe fondul tensiunilor în creştere între Washington şi Beijing

Publicat:

Presedintele chinez a lansat un apel marti la respingerea structurilor de putere hegemonice in guvernarea globala, pe fondul tensiunilor in crestere intre Washington si Beijing cu privire la o gama larga de probleme, intre care presupusele incalcari ale drepturilor omului, relateaza Reuters.

Exprimandu-se la Forumul anual de la Boao pentru Asia, Xi a criticat eforturile unor tari de "a construi bariere" care, potrivit lui, ar dauna unora si nu ar aduce beneficii nimanui, potrivit agerpres.ro.

China cheama de mai mult timp la o reforma a institutiilor mondiale pentru…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

„O calatorie a pacii”. Xi Jinping s-a intalnit cu fostul președinte taiwanez la Beijing

13:45, 10.04.2024 - Presedintele chinez, Xi Jinping, l-a primit miercuri la Beijing pe fostul presedinte taiwanez Ma Ying-jeou, sustinator al unui dialog cu China, a transmis televiziunea de stat chineza, informeaza AFP, potrivit Agerpres.

Vladimir Putin vrea sa calatoreasca in China pentru a se intalni cu Xi Jinping, confirma Kremlinul

14:35, 09.04.2024 - Kremlinul a anuntat marti ca președintele rus Vladimir Putin si omologul sau chinez Xi Jinping intentioneaza sa aiba o intalnire la Beijing, insa nu a oferit un posibil calendar pentru aceasta deplasare, relateaza Reuters, citata de Agerpres.Potrivit Kremlinului, vizita efectuata in aceasta saptamana…

Kremlinul confirma intentia lui Vladimir Putin de a se intalni cu Xi Jinping in China

13:35, 09.04.2024 - Kremlinul a anuntat marti ca presedintii rus Vladimir Putin si cel chinez Xi Jinping intentioneaza sa aiba o intalnire, dar nu a furnizat un calendar pentru o posibila vizita a lui Putin la Beijing, relateaza Reuters, potrivit Agerpres.

Xi Jinping s-a intalnit la Beijing cu reprezentanti americani ai lumii de afaceri

07:50, 27.03.2024 - Presedintele chinez Xi Jinping a primit miercuri la Beijing reprezentanti americani ai lumii de afaceri, intr-un moment in care China curteaza investitorii straini pentru a evita incetinirea economica.

China pregateste reglementari noi pentru accesul pe piata si transferurile transfrontaliere de date

07:55, 25.03.2024 - ”Primim cu drag companiile din toate tarile sa investeasca in China si sa-si dezvolte pozitionarea in China”, a spus Li. China face, de asemenea, eforturi pentru dezvoltarea industriilor emergente, cum ar fi productia biologica, si va intensifica dezvoltarea inteligentei artificiale si a economiei datelor,…

Putin va vizita China in luna mai

23:10, 19.03.2024 - Președintele rus Vladimir Putin va calatori in China in luna mai pentru se intalni cu liderul chienz Xi Jinping, anunța Reuters in exclusivitate. Vizita ar putea fi prima calatorie in strainatate a liderului de la Kremlin din noul sau mandat prezidențial.

Xi Jinping și Vladimir Putin au decis telefonic sa se opuna „ingerințelor” straine

15:00, 08.02.2024 - Presedintele chinez Xi Jinping a declarat joi intr-o convorbire telefonica purtata cu omologul sau rus Vladimir Putin ca tarile lor trebuie sa se opuna “ingerintelor” straine, potrivit postului televiziunii publice de la Beijing, CCTV, informeaza AFP, preluat de agerpres.ro. China si Rusia denunta cu…

FMI prognozeaza o „aterizare lina” pentru economia mondiala și a imbunatațit prognoza de creștere pentru 2024

16:40, 30.01.2024 - Fondul Monetar International si-a imbunatatit marti prognoza de crestere pentru economia mondiala, anticipand o evolutie mai buna a economiei americane si a mai multor state importante economii emergente, precum China si India, transmit agențiile AFP si Reuters, citate de Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?