Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

"Virusul suferă mutaţii, dar asta nu înseamnă că devine mai periculos". Ultimele studii contrazic scenariile alarmiste

Publicat:

"Rezultatele exclud orice scenariu care presupune ca SARS-CoV-2 s-ar fi aflat in circulație cu mult inainte sa fie identificat și ca astfel ar fi putut sa infecteze segmente mari de populație", arata un studiu stiintific  realizat in cadrul Institutului de Genetica al Universitații din Londra. "Virusul se schimba, dar acest lucru nu inseamna neaparat ca el devine mai periculos", spune unul dintre cercetatori, citat de CNN.

Oamenii de știința au studiat secvențele genetice ale virusului cu ajutorul bazei de date globale. Ei au studiat eșantioane prelevate in perioade diferite și in…

Citeste articolul mai departe pe romaniatv.net…  

Sursa articol: romaniatv.net


Stiri pe aceeasi tema

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului

00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Un nou tratament antigripal fara vaccin ar putea salva sute de mii de vieți

14:45, 16.03.2024 - Tratament antigripal fara vaccin Cercetatorii sunt pe cale sa descopere un nou tratament antigripal și aceasta nu are legatura cu vaccinarea antigripala. Oamenii de știința au stabilit deja ca unii viruși și bacterii provoaca infecții in organism prin prinderea mai intai de moleculele de zaharoza de…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…

Afacere cu aparate "vindecatoare" pentru bolnavi fictivi! Zeci de batrani au cazut prada escrocilor

12:30, 04.02.2024 - Activitatea penala despre care vorbim s-a desfașurat intre anii 2018-2020, timp in care zeci de batrani, majoritatea pensionari, au fost atrași prin anunțuri in care li se promiteau analize emdicale gratuite, in urma carora vor afla de ce boli sufera doar prin contactul mainii cu aparat de biorezonanța…

Bacterii nemaivazute pana acum, descoperite in inima unui cioban

10:40, 24.01.2024 - O specie de bacterii nemaivazuta pana acum a fost gasita in inima unui pacient la un spital din Londra, potrivit jurnalului Clinical Infection in Practice, citat de  Mirror.co.uk. Ciobanului in varsta de 55 de ani, din Canterbury, i s-a administrat un stent cardiac cu șapte luni mai devreme, cand a…


Ce parere ai despre aceasta stire?