Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vine prăpădul! Criza energetică din Europa se deplasează spre nord: Suedia ar putea fi cea mai afectată

Publicat:

Frontiera crizei energetice din Europa se deplaseaza spre nord, iar stocurile de apa din ce in ce mai mici agraveaza situația in regiunea nordica a continentului, scrie Bllomberg.

In septembrie, prețurile energiei electrice in țarile nordice au fost de cinci ori mai mari decat in urma cu un an. Acest lucru afecteaza pe toata lumea, iar inflația crește vertiginos.

Colțul nordic al Europei nu se poate ascunde de penuria globala de gaze naturale și carbune, iar rezervele de apa din ce in ce mai mici afecteaza cea mai importanta sursa de energie electrica a regiunii. Suedia se bazeaza…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Starea pieței electricitații și gazelor, dupa criza energetica: Producție record de regenerabile, consum mult mai mic, prețuri in scadere

14:15, 21.03.2024 - Criza energetica, provocata de Rusia prin manipularea livarilor de gaze și invadarea Ucrainei, a dus la schimbari majore pe piețele energetice din Europa, intr-un timp scurt. In primul rand, dorința de a scapa cat mai rapid de dependența ruseasca a determinat creșteri record ale surselor regenerabile,…

Deși a scapat, oarecum, de dependența energetica fața de Rusia, Europa sta la mila altor țari pentru gaze și petrol

15:45, 13.03.2024 -  Romania este tara cea mai putin dependenta de gazele de import si a doua cea mai putin dependenta de importul de produse petroliere."Dependenta de importurile de energie in Europa nu a suferit modificari importante in ultimii ani, Europa ramanand puternic dependenta de importurile de energie chiar…

Independența energetica a Europei, o himera

13:35, 13.03.2024 - Dependența de importurile in energie in Europa nu au suferit modificari importante in ultimii ani, Europa ramanand puternic dependenta de importurile de energie chiar și dupa criza energetica. Analiza datelor Eurostat demonstreaza ca masurile luate in ultima perioada nu a modificat semnificativ nivelul…

Se apropie o noua criza energetica? Oficialii Comisiei Europene pregatesc scenarii sumbre pentru iarna urmatoare / Cum sta Romania

11:10, 05.03.2024 - O noua criza energetica ar putea cuprinde Europa iarna urmatoare, cand ar urma sa expire acordul de tranzit de gaze dintre Ucraina și Rusia. Un document intern al Comisiei Europene, obținut de Politico, arata ca oficialii de la Bruxelles sfatuiesc țarile membre sa se pregateasca pentru noi scumpiri…

Criza energetica a umflat conturile producatorilor de electricitate / Hidroelectrica a inregistrat inca un profit istoric

10:40, 27.02.2024 - Producatorul și furnizorul de electricitate Hidroelectrica a anunțat un nou profit istoric, inregistrand pentru al doilea an consecutiv o creștere uriașa. In 2023, profitul net a crescut cu 42%, de la 4.4 miliarde lei la 6.3 miliarde lei, potrivit unui raport al companiei. Cu un an inainte, in plina…

NATO, cea mai mare demonstrație de forța dupa Razboiul Rece

20:20, 18.01.2024 - NATO lanseaza saptamana viitoare cel mai amplu exercitiu organizat de Alianta Nord-Atlantica de la sfarsitul Razboiului Rece, in care va fi exersata intarirea cu trupe ‘din America de Nord’ a aliatilor europeni de la granita cu Rusia si de pe flancul estic, in cazul izbucnirii unui conflict cu ‘un adversar…

Criza profunda care afecteaza intreaga omenire: Plantele sucomba, iar produse esențiale dispar definitiv

00:10, 10.01.2024 - Schimbarile climatice influenteaza mediul inconjurator, asta pentru ca multe plante nu rezista noilor condiții meteorologice. Potrivit experților, ar trebui sa uitam de tehnologiile agricole anterioare, care au fost concepute pentru un climat relativ stabil de zece mii de ani pentru toate plantele.…

De ce Europa se bazeaza pe Ucraina pentru a evita o noua criza energetica

15:46, 02.01.2024 - Cererea de incalzire crește in lunile de iarna, iar companiile europene se bazeaza pe gazul natural stocat in Ucraina, in pofida razboiului din aceasta țara. Aceasta decizie a ajutat grupurile energetice și comercianții sa faca doar retrageri relativ mici din depozitele din Uniunea Europeana, menținand…


Ce parere ai despre aceasta stire?