Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

VIDEO Turcia va scufunda un oraş vechi de 12.000 de ani

Publicat:

Hasankeyf este una dintre cele mai vechi asezari locuite continuu de pe Pamant, datand de acum 12.000 de ani si care detine sute de pesteri, biserici si morminte. Insa aceasta bijuterie istorica va disparea curand; cele mai multe dintre asezari urmand sa fie inundate, consecinta a barajului hidroelectric Ilsu, construit in aval de fluviul Tigru, potrivit .

Lucrarile de constructie a barajului si a hidrocentralei sale au inceput in 2006 iar Hasankeyf va fi distrus curand, in ciuda opozitiei rezidentilor si organizatiilor de mediu care vor sa-l salveze.

Citește și: Liviu

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

O casa din Florida a fost lovita de gunoi spațial care i-a distrus acoperișul și a trecut prin doua etaje: „Aproape mi-a lovit fiul”

07:05, 03.04.2024 - NASA investigheaza o bucata destul de mare de metal despre care se crede ca este o ramașița a unei baterii eliminate de Stația Spațiala Internaționala pe Pamant dupa ce aceasta a cazut pe o casa din Florida, distrugandu-i acoperișul și trecand prin podelele celor doua etaje, relateaza The Guardian.

Marile orașe de pe coasta de est a SUA se scufunda. Experții au explicat cum este posibil

07:06, 29.03.2024 - Mai multe orașe de pe coasta de est a SUA se scufunda. Experții avertizeaza ca exista o serie de factori care cauzeaza aceasta situație, printre care schimbarile climatice, transmite The Guardian. 

O noua regula pentru alpiniștii care escaladeaza Everestul: Ce vor fi nevoiți sa aiba la ei in permanența

19:05, 22.03.2024 - Alpiniștii care doresc sa iși intreaca limitele și sa escaladeze cel mai inalt punct de pe Pamant vor fi nevoiți sa respecte o noua regula, impusa de autoritați, informeaza The Guardian, potrivit adevarul.ro .

„Cometa diavolului”, de 3 ori mai mare decat Everestul, poate fi vazuta saptamana aceasta de pe Pamant

21:10, 12.03.2024 - O cometa de trei ori mai mare decat Muntele Everest va fi vizibila pe cer in urmatoarele saptamani. Este un eveniment rar, deoarece 12P/Pons-Brooks, așa cum o numesc oamenii de știința, iși incheie orbita o data la 71,3 ani. A fost vazuta ultima oara in 1954 și iși va face o noua apariție abia in 2095.…

Parcul din Cluj-Napoca in care bancile se scufunda: ”Lucrarile nu le verifica nimeni?” - FOTO

09:46, 11.03.2024 - Lucrarile de mantuiala din multe spații publice din Cluj-Napoca nu mai sunt un secret pentru nimeni. De la dalele de granit montate alandala in zona centrala, la parcurile unde finisajele lasa de dorit, exemplele sunt foarte multe.Azi ne vom opri la parcul de pe strada Bobalna, unde parinții iși duc…

Turcia spera ca discutiile privind incetarea focului pe frontul din Ucraina sa poata incepe in curand

22:00, 03.03.2024 - Turcia spera ca discutiile pentru o incetare a focului in Ucraina sa poata incepe in curand, a declarat duminica ministrul de externe turc Hakan Fidan, la finalul unui forum diplomatic desfasurat in orasul Antalya din sudul tarii, potrivit Reuters.

Un asteroid cat un zgarie-nori va trece vineri pe langa Pamant

00:41, 02.02.2024 - Un asteroid de dimensiunea unui zgarie-nori va trece vineri pe langa Pamant. Oamenii de știința spun ca are un diametru cuprins intre 210 și 480 de metri, potrivit The Guardian. Experții spun ca asteroidul se va afla la o distanța de 2,7 milioane de kilometri de Terra și ca nu ar trebui sa ne facem…

S-a stabilit data de incepere pentru construcția Lotului 3 al Autostrazii Ploiești-Buzau

00:05, 24.01.2024 - Asocierea de companii din Turcia va incepe construcția lotului 3 al Autostrazii Moldovei pe 1 martie, a anunțat Cristian Pistol , șeful CNAIR. Cristian Pistol a anunțat ca azi, 23 ianuarie, compania pe care o conduce, CNAIR, precum și toți cei implicați in infrastructura rutiera a țarii, marcheaza un…


Ce parere ai despre aceasta stire?