Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

VIDEO Statuia lui Decebal de la Porțile de Fier - Ce secrete ascunde

Publicat:

Romania se mandrește din 2004 cu cel mai inalt basorelief din Europa si a doua cea mai inalta sculptura in piatra din lume. Puțini il cunosc insa pe autorul acestei opere. Sculptorul statuii regelui Decebal este , un artist din Orsova. Ajutat de 11 alpinisti, a pus in practica ideea istoricului roman potrivit stiritvr.ro

Itoricul Iosif Constantin Dragan visa de-o viața o sculptura in stanca la Mraconia, inalta de 42 de metri, care sa-l infatiseze pe marele rege dac Decebal.

In 1994, fundatia patronata de istoric a organizat un concurs de proiecte,…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Misterul intalnirii secrete de la Damasc: Ce se ascunde in spatele vizitei șefului Serviciului Secret Roman la președintele Bashar al-Assad

22:15, 18.04.2024 - O știre extrem de interesanta a inviorat astazi scenele politice internaționale: șeful unuia dintre serviciile secrete din Romania s-ar fi intalnit in secret cu președintele Bashar al-Assad, intr-o vizita misterioasa la Damasc, conform presei din Siria. Detalii explozive, generatoare de controverse…

Informație exploziva! Șeful Serviciului Secret din Romania, intalnire de taina cu presedintele Bashar al Assad, la Damasc (presa din Siria)

20:00, 18.04.2024 - Informație exploziva! Șeful Serviciului Secret din Romania, intalnire de taina cu presedintele Bashar al Assad, la Damasc (presa din Siria)Informatie exploziva prezentata de jurnalistii sirieni: șeful serviciilor secrete romanesti s-ar fi intalnit chiar cu presedintele Siriei, Bashar al Assad, dar…

Știai ca cea mai inalta statuie din piatra din Europa se afla in Romania?

12:56, 03.04.2024 - Ascuns in inima Munților Carpați, acolo unde apele albastre ale Dunarii sculpteaza granița dintre Romania și Serbia, se ridica una dintre cele mai impresionante și mai puțin cunoscute minuni ale Europei – Monumentul lui Decebal. Aceasta sculptura uriașa, cea mai mare statuie din piatra a Europei, infațișeaza…

Romania da o lovitura importanta: devine punctul de legatura intre Germania și Turcia

11:01, 03.04.2024 - Operatorul austriac de transport feroviar de marfa Rail Cargo Group a lansat recent doua noi conexiuni de la Munchen, in sudul Germaniei, și de la Tekirdag, in nord-vestul Turciei. Nodul acestei inițiative este Curtici, in vestul Romaniei, cele doua noi servicii fiind Munchen-Curtici și Curtici-Tekirdag.…

Destinația de langa București care ascunde un mare secret. Este unica in Romania, nu mulți știu de ea

21:35, 26.03.2024 - La mai puțin de 30 de minute de mers cu mașina de Capitala, vei descoperi un loc cu totul special. Daca iți dorești sa uiți, macar pentru cateva momente, de agitația și problemele de zi cu zi, merita sa ajungi in destinația de langa București care ascunde un mare secret. Este unica in Romania, nu […]…

Bulgaria deschide porțile Schengen pentru ruși: un atac la securitatea Europei

21:01, 17.03.2024 - Bulgaria a luat o decizie ingrijoratoare care amenința sa submineze principiile și valorile spațiului Schengen. De la 1 aprilie, statul european va incepe sa elibereze vize Schengen pentru cetațenii ruși, deschizand astfel calea pentru intrarea necontrolata a acestora in Europa. Aceasta mișcare brusca…

Cele mai infricoșatoare locuri din Romania. Se spune ca ar fi bantuite și ar ascunde secrete cumplite

16:16, 15.03.2024 - Romania este o țara bogata in istorie, mituri și legende, iar aceste elemente se reflecta in numeroasele sale locuri misterioase și infricoșatoare. De la castele medievale parasite la paduri intunecate și peșteri adanci, Romania ascunde numeroase secrete și povestiri inspaimantatoare. Iata cateva dintre…

Romania a inaugurat unul dintre cele mai moderne centre de cercetare din Europa: cercetatorii studiaza terapii noi anti-cancer

12:20, 15.03.2024 - Un centru de cercetare in bio-economie sustenabila a fost inaugurat, vineri, de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, in localitatea Vladimirescu, in urma unui proiect de 7,5 milioane de euro, aici lucrand peste 30 de cercetatori, unii reveniti in tara dupa ce au lucrat in centre importante din Europa,…


Ce parere ai despre aceasta stire?