Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

VIDEO Cetatea dacică Blidaru, pustie şi ignorată. Situl UNESCO aşteaptă de cinci decenii restaurarea

Publicat:

Cetatea dacica Blidaru se numara printre monumentele antice bine conservate din judetul Hunedoara, insa multe dintre blocurile de piatra din care a fost construita au inceput sa se dezintegreze.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

CETATEA DEVA – PERIPLU ARHEOLOGIC

13:31, 14.03.2024 - Invitat: Ionuț CODREA, arheolog Producție realizata de Hd Mediapress Studio S.R.L. pentru Televiziunea Info Hd Deva The post CETATEA DEVA – PERIPLU ARHEOLOGIC appeared first on Stiri din judetul Hunedoara .

Cladire de epoca, ruinata, devine Muzeul Fierului din Hunedoara. Cum arata locul din Centrul vechi VIDEO

16:05, 11.03.2024 - Au trecut cinci decenii de la inființarea primului muzeu al fierului din Hunedoara, inaugurat in 1974, dar inchis in 2006. Un nou muzeu ii va lua locul, intr-o cladire restaurata dupa ce in ultimele decenii fusese parasita.

Referendumul lui Ciolacu pentru aurul de la Rosia Montana. Reactie!

07:01, 08.03.2024 - Fostul premier Victor Ponta, un sustinator vechi al exploatarii de la Rosia Montana, nu da sanse referendumului propus de primul-ministru Marcel Ciolacu. „Ideea premierului Ciolacu este frumoasa, sa intrebam poporul, pentru ca a fost o minoritate care a blocat acest proiect. Dar referendumul nu ar avea…

Blestemul marii cetați din umbra Sarmizegetusei Regia. Sute de copaci, prabușiți peste Fețele Albe VIDEO

07:06, 07.03.2024 - Cetatea dacica Fețele Albe din Hunedoara se infațișeaza oaspeților sai cu o priveliște dezolanta. Ruinele sale au fost acoperite de numeroși arbori rupți de furtuni, iar o intreaga padure s-a prabușit in jurul așezarii.

Dupa decenii de ignorare din partea administraței centrale, PNL a adus marile investiții și in Moldova

17:50, 04.03.2024 - Senatorul PNL de Iași, Liviu Bratescu, crede ca din mandatul de premier al lui Nicolae Ciuca situația economica a regiunii Moldovei s-a schimbat datorita marilor investiții incepute de premierul liberal. „Dupa ani și ani de neglijența din partea administrației centrale, PNL a demarat in Moldova investiții…

Castelul medieval din Romania ce atrage toate privirile. Se așteapta noi descoperiri VIDEO

06:40, 22.02.2024 - Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost restaurat, cu fonduri europene, insa investițiile in cel mai popular monument din vestul Romaniei vor continua. Schelele au fost așezate deja pentru noile lucrari, care vor dezlega unele dintre marile mistere ale edificiului.

Locul infiorator de sub o mare cetate medievala. Aici, condamnații la moarte erau aruncați de pe stanci VIDEO

04:05, 22.02.2024 - O legenda stranie despre Cetatea medievala Deva din Hunedoara spune ca, in trecut, de pe stancile care se inalța la poalele fortareței erau aruncați condamnații la moarte. Locul care ar fi pastrat amintirea osandiților se numește „La sfinți”.

NASA cauta 4 voluntari pentru simularea vieții pe Marte. Care sunt condițiile de "angajare"

15:35, 18.02.2024 -  Incepand din primavara anului 2025, 4 voluntari vor petrece 12 luni in cadrul simularii "Mars Dune Alpha", ce se va desfasura la Houston, Texas. Situl masoara 160 de metri patrati si este modelat dupa conceptul unei statii de cercetare de pe planeta Marte. Statia de cercetare va fi o constructie modulara,…


Ce parere ai despre aceasta stire?