Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vești bune pentru milioanele de români care urmează să încaseze pensiile private Pilon II

Publicat:

Sistemul de pensii administrate privat (Pilonul II) a achitat peste 1,1 miliarde de lei pentru peste 88.000 de participanți și moștenitori, arata datele oficiale. Autoritatea de (ASF) a adus mai multe modificari legale ce aduc avantaje substanțiale unei parți importante a celor care vor intra la plata in anii urmatori, informeaza studiifinanciare.ro.

Moștenitorii participanților la sistemul de pensii administrate privat care mor inainte de a li se naște dreptul la pensie vor putea putea incasa imediat suma cuvenita. Este una dintre schimbarile cu impact major pe care…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Recomandarile OECD: consolidați sistemul de pensii private și eliminați excepțiile de la Pilonul II

14:00, 13.03.2024 - Saptamana aceasta este deosebit de importanta pentru politicile economice ale Romaniei pe termen mediu și lung, dat fiind prezența delegației OECD in Romania, puncteaza reprezentanții APAPR.

Turnura neașteptata pentru pensiile private: 8 milioane de romani ar putea sa finanteze datoria SUA, Canada, Columbia, Australia

23:30, 08.03.2024 - 8 milioane de salariati romani ar putea ca in curand sa finanteze prin fondurile de pensii private datoria SUA , Canada, Columbia, Australia si a altor state OCDE. Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), sub semnatura noului presedinte Alexandru Petrescu, intentioneaza sa largeasca universul investitional…

Propunere ASF: camerele de rovinieta sa verifice și valabilitatea RCA!

11:41, 05.03.2024 - Autoritatea de Supraveghere Financiara propune ca toate camerele de rovinieta sa verifice și valabilitatea asigurarii obligatorii auto. Potrivit promotor.ro , din toamna, șoferii care circula fara RCA ar putea fi amendați și prin sistemul de camere al CNAIR. Sistemul AIDA (cu datele RCA) va fi interconectat…

Cat vor contribui angajații la Pilonul II de pensii in acest an. ASF va permite investirea a peste 70% din active in titluri de stat pe 5 ani - Proiect

13:00, 01.03.2024 - Dupa majorarea cotei de contribuție de la 3,75% la 4,75% la Pilonul II de pensii, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) estimeaza ca se vor vira aproximativ 16 miliarde de lei in acest sistem anul acesta. Pentru creșterea valorii activelor, ASF vrea sa le permita administratorilor sa investeasca…

PILONUL II ȘI PILONUL III Care sunt contribuțiile medii ale participanților la fondurile de pensii private?

20:00, 07.02.2024 - Conform unui raport publicat de Autoritatea de Supraveghere Financiara, ca pondere in PIB, activele totale ale sistemului de pensii private au inregistrat un nivel de peste 8% la finalul lunii septembrie 2023. The post PILONUL II ȘI PILONUL III Care sunt contribuțiile medii ale participanților la fondurile…

Credem ca va intereseaza: Piata pensiilor private a depasit, anul trecut, 8% din PIB

00:05, 07.02.2024 - • La Pilonul II – peste 8 milioane de participanți, cu o contribuție individuala de 266 lei • La Pilonul III – aproape 700 000 de participanți, cu o contribuție individuala de 157 lei • In primele noua luni din 2023 au fost facute plați in valoare de 654 de milioane de lei pentru 39.976 de beneficiari…

Maxim istoric la pilonul II de pensii. Cați bani au romanii in fondurile private de pensii: Activele au ajuns la 8% din PIB

18:05, 06.02.2024 - Piata pensiilor private din Romania a ajuns, la finalul lui septembrie 2023, la active totale de 121,55 miliarde de lei, in crestere cu 21,5%, arata un raport publicat de Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Cum poți afla instant la ce fond de pensii din Pilonul II cotizezi / Peste 400.000 de romani au vrut sa știe acest lucru anul trecut

19:51, 01.02.2024 - Daca te numeri printre cei peste 8,1 milioane de romani care cotizeaza la Pilonul II de pensii, dar nu știi la ce fond de pensii ești, poți afla acest lucru acest lucru online in cateva secunde pe site-ul Autoritații de Supraveghere Financiara (ASF), dupa ce introduci numele, prenumele și CNP-ul. Peste…


Ce parere ai despre aceasta stire?