Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Valul de căldură din Siberia şi topirea gheţii din Groenlanda, motive de îngrijorare pentru oamenii de ştiinţă

Publicat:

Valul de caldura din Siberia, alaturi de o topire timpurie a ghetii din Groenlanda, reinvie ingrijorarile comunitatii stiintifice pe masura ce vara se apropie in regiunea arctica, relateaza agentia AFP.

Inceputul sezonului de topire din Groenlanda - definit drept momentul in care acest fenomen cuprinde cel putin 5% din calota glaciara - a fost inregistrat la data de 13 mai, potrivit Institutului Meteorologic Danez (Danmarks Meteorologiske Institut - DMI). Cu "aproape doua saptamani mai devreme", comparativ cu data medie stabilita in urma a 40 de ani de monitorizare, dupa cum a explicat…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

7 din 10 romani considera ca este mai puțin stresant sa acceseze un credit 100% online decat unul tradițional

11:05, 17.04.2024 - Provident lanseaza primul produs 100% digital din portofoliul sauCreditele raman o soluție de rezerva viabila pentru romani in 2024. Dar care sunt emoțiile sau starile asociate cu ideea de a lua un imprumut? Dincolo de nevoile specifice fiecarui client, sentimentul de incredere pornește de la transparența…

Ninsori, ploi și lapovița in jumatate de țara, dupa valul nefiresc de caldura. ANM anunța o prognoza de coșmar: temperaturile scad brusc

09:50, 17.04.2024 - "Acest front atmosferic care a patruns ieri in țara inainteaza și va determina in aceasta dupa-amiaza și in noaptea care urmeaza ploi, descarcari electrice, vijelii, rafale de 50-70 km pe ora. Nu excludem caderi de grindina, mai ales pentru zona Munteniei, Dobrogea, sudul Moldovei. In rest, va ploua…

Oamenii de știința cauta particulele care schimba tot ce știm despre funcționarea Universului

02:35, 26.03.2024 - Fizicienii banuiesc de mult timp existența unor particule misterioase, invizibile, care ar putea dezvalui o noua latura a Universului. Acum, un experiment revoluționar, aprobat de CERN, promite sa le aduca la lumina. Acum, oamenii de știința cred ca au gasit o modalitate de a dovedi daca acestea…

oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

10:55, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Alerta pentru Marea Bariera de Corali: Advertismentul oamenilor de știința

15:50, 05.03.2024 - Oamenii de stiinta avertizeaza asupra fenomenului devastator de albire a Marii Bariere de Corali, aflata in largul coastei statului australian Queensland, informeaza DPA, potrivit Agerpres. Potrivit organizatiei neguvernamentale locale Climate Council, noi imagini subacvatice arata proportiile dezastrului.…

VIDEO | Balena ucigașa uimește oamenii de știința: ucide și consuma ficatul unui rechin in mai puțin de 2 minute

03:05, 03.03.2024 - O balena ucigașa solitara, sau orca, a fost filmata in timp ce vana și ucide un mare rechin alb intr-un atac "uimitor". Oamenii de știința au declarat ca a fost un atac "fara precedent" și a aratat abilitațile excepționale de pradator ale orcilor, scrie BBC. Doua orci, in special in largul coastei…

Transplantul de organe de la animal la om ar putea fi posibil cu ajutorul unui medicament, spun oamenii de știința

13:55, 25.01.2024 - Oamenii de știința spun ca sunt mai aproape de a ințelege cel mai bun mod de a face corpul uman sa fie receptiv la o donare de organe de la o alta specie, un efort care ar putea ajuta la rezolvarea penuriei actuale de organe.

Ce se intampla in Siberia? Cratere gigantice care explodeaza: sunetul asurzitor poate fi auzit chiar și la 100 km distanța

07:36, 25.01.2024 - Oamenii de știința avanseaza o noua explicație pentru craterele gigantice care explodeaza și care par sa apara la intamplare in permafrostul siberian.Aceste cratere, observate pentru prima data in 2012, au aparut in permafrostul siberian pustiu și i-au uimit pe oamenii de știința. Ele pot…


Ce parere ai despre aceasta stire?