Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Valentin Lazea: Bun venit în Utopia

Publicat:

​Ne aflam în perioada de pregatire a bugetului consolidat pentru anul 2022, iar informațiile care ne vin de la partidele noii coaliții sunt contradictorii, scrie economistul șef al Bancii Naționale, , pe Curs de Guvernare. Pe de o parte, social-democrații ar dori sa creasca alocațiile și pensiile cu circa 13 miliarde lei (1,1 la suta din PIB), în condițiile în care România s-a angajat sa reduca în anul 2022 deficitul bugetar cu aproximativ 1,5 la suta din PIB. De cealalta parte, liberalii spun ca nu se pune problema vreunei creșteri de impozite și taxe…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lazea (BNR). Nu așteptați sa va creasca nivelul de trai, deja traiți peste posibilitați

23:50, 25.03.2024 - Valentin Lazea  a declarat ca n-ar trebui sa ne așteptam la o creștere a nivelului de trai.  Deja traim peste posibilitați, mai spune economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR). „De doi ani de zile bancile centrale practica dobanzi real pozitiv. Ceea ce va face un iad din viața datornicilor.…

Alocația copiilor: reguli noi de plata adoptate de Senat

23:20, 25.03.2024 - Alocația pentru copii, un sprijin esențial pentru familiile din Romania, a suferit modificari semnificative odata cu adoptarea unui proiect legislativ in Senat. Aceste schimbari vizeaza nu doar cuantumul alocației, ci și modalitatea de plata, care va fi ajustata in funcție de data nașterii copilului.…

O EXPLORARE PLINA DE UMOR ȘI SARCASM Motive amuzante pentru a iubi Romania

11:25, 17.03.2024 - In concluzie, Romania nu este doar un loc pe harta, ci un univers plin de culoare, unde fiecare zi aduce cu sine un motiv de ras (sau de plans… dar preferam sa radem). The post O EXPLORARE PLINA DE UMOR ȘI SARCASM Motive amuzante pentru a iubi Romania first appeared on Informatia Zilei .

Marcel Boloș: „Speram sa ajungem la o ințelegere de plata in rata a datoriilor din dosarul Roșia Montana”

22:10, 08.03.2024 - „Dupa ce se parcurg etapele executarii silite, etapa de negociere cu titularii deciziei este importanta, pentru ca vom avea sau nu ințelegeri de plata in rata a celor 7 miliarde de dolari. Plata in rate inseamna ca bugetul nu va fi supus unei presiuni majore. Totul depinde de felul in care cealalta…

Perioada de recrutare de militari a fost prelungita. Sunt puse la dispozitie 5.093 de posturi

20:01, 27.02.2024 - Ministerul Apararii a anuntat, marti, 27 februarie, ca perioada de inscriere a candidatilor pentru posturile de soldati si gradati profesionisti se prelungeste pana in 8 martie. MApN anunța ca in aceasta serie au fost scoase la concurs peste 5.000 de posturi, relateaza News.ro.Procesul de recrutare…

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu: Avem o problema fiscala majora și se duce și in deficit. Nici sa taiem cheltuieli, nici sa majoram impozite. De unde atunci?

09:26, 16.02.2024 - Pentru ca statul cheltuie peste ce aduna in vistierie, Romania are o problema uriașa cu deficitul bugetar, spune guvernatorul Bancii Naționale, Mugur Isarescu. Romanii nu vor nici taxe mai mari și nici ca statul sa-și reduca drastic cheltuielile. Problema deficitului este și motivul pentru care BNR…

Isarescu: Avem o problema fiscala majora și se duce și in deficit. Nici sa taiem cheltuieli, nici sa majoram impozite. De unde atunci?

14:26, 15.02.2024 - Pentru ca statul cheltuie peste ce aduna in vistierie, Romania are o problema uriașa cu deficitul bugetar, spune guvernatorul Bancii Naționale, Mugur Isarescu. Romanii nu vor nici taxe mai mari și nici ca statul sa-și reduca drastic cheltuielile. Problema deficitului este și motivul pentru care BNR…

Lazea, BNR: Diferențele de abordare dintre generații cand vine vorba despre plata datoriilor, atitudinea fața de munca și cea fața de invațatura

08:15, 15.02.2024 - „Aș sublinia cateva diferențe de abordare in generațiile vechi fața de generațiile actuale. De exemplu, problema plații datoriilor. Aici trebuie sa facem din nou un excurs istoric. In perioada dintre 1873 și 1814, era normal și firesc ca fiecare individ sa traiasca exact in limitele plapumei sale proprii.…


Ce parere ai despre aceasta stire?