Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vaccinurile existente trebuie adaptate la mutațiile COVID-19 urgent, potrivit Agenției Europene a Medicamentului

Publicat:

Agenția Europeana a Medicamentului a atras atenția asupra noilor tulpini de coronavirus, subliniind ca este urgent ca vaccinurile anti-COVID-19 existente sa fie adaptate. Cele trei vaccinuri care sunt autorizate in – de la Pfizer, Moderna și AstraZeneca – sunt eficiente și impotriva noilor tulpini care s-au raspandit in Europa in ultimul timp. Insa virusul sufera mutații continue, astfel incat adaptarea vaccinurilor este o necesitate. De aceea, Agenția Europeana a Medicamentului a subliniat ca stabilirea unor reglementari de adaptare a vaccinurilor pentru noile variante este…

Citeste articolul mai departe pe unica.ro…  

Sursa articol: unica.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rafila: Circa 7 milioane de doze de vaccin anti-COVID au fost distruse sau urmeaza sa fie distruse

09:05, 02.04.2024 - Ministrul Alexandru Rafila a anuntat, luni seara, ca circa 7 milioane de doze de vaccin anti-COVID au fost distruse sau urmeaza sa fie distruse in perioada urmatoare. In depozite maisunt 3 milioane de doze. In ceea ce priveste procesul intentat de Pfizer pentru vaccinurile pe care Romania a refuzat…

Jaful secolului din bugetul Romaniei - 7 milioane de doze de vaccin anti-COVID, distruse. Inca 3 milioane sunt in depozite

23:05, 01.04.2024 - Ministrul Alexandru Rafila anunta, luni seara, ca circa 7 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost distruse sau urmeaza sa fie distruse in perioada urmatoare, iar 3 milioane de doze mai sunt in depozite. In ceea ce priveste procesul intentat de Pfizer pentru vaccinurile pe care Romania a refuzat…

Actualitate medicala/ BioNTech spera sa ­lanseze un prim medicament ­anticancer in 2026

00:20, 25.03.2024 - Laboratorul german BioNTech, care a dezvoltat unul dintre vaccinurile inovatoare impotriva COVID-19, a precizat recent ca isi propune comercializarea unui prim medicament impotriva cancerului in 2026, in principal gratie tehnologiei ARN mesager (ARNm), informeaza AFP, preluata de Agerpres. „Compania…

12 noi medicamente propuse sa intre pe piețele din Uniunea Europeana

20:20, 24.03.2024 - Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul Agenției Europene a Medicamentului (EMA) a recomandat 12 noi medicamente pentru aprobare, in cadrul reuniunii din luna martie. Aceste medicamente publicate pe site-ul EMA urmeza sa intre pe piețele din Uniunea Europeana.   De exemplu, CHMP recomanda…

Vești bune pentru pacienți! Ce medicamente noi ar putea aparea pe piața UE / EMA a dat unda verde

06:10, 24.03.2024 - Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a recomandat in luna martie autorizarea a 12 noi medicamente pentru punere pe piata Uniunii Europene, potrivit datelor publicate vineri de institutie. Este cel mai mare numar de opinii pozitive emise de expertii agentiei intr-o singura sedinta, din iulie 2023.…

EMA face istorie: 12 medicamente noi aprobate intr-o singura ședința!

09:41, 23.03.2024 - Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a recomandat in luna martie autorizarea a 12 noi medicamente pentru punere pe piata Uniunii Europene, potrivit datelor publicate vineri de institutie. Este cel mai mare numar de opinii pozitive emise de expertii agentiei intr-o singura sedinta, din iulie 2023.…

Tratament inovator pentru cancer, in proces de lansare

21:01, 20.03.2024 - Tratament inovator pentru cancer, in proces de lansare.Laboratorul german BioNTech, care a dezvoltat unul dintre vaccinurile inovatoare impotriva COVID-19, a indicat miercuri ca isi propune comercializarea unui prim medicament impotriva cancerului in 2026, in principal gratie tehnologiei ARN mesager…

Alerta medicala! Unele medicamente pentru raceala conțin o SUBSTANȚA PERICULOASA

19:00, 02.02.2024 - Alerta medicala! Unele medicamente pentru raceala conțin o SUBSTANȚA PERICULOASA Agenția Europeana a Medicamentului a transmis o alerta medicala in acest sens. Este posibil sa apara probleme cu afecțiuni ale vaselor de sange. La 25 ianuarie 2024, comitetul pentru medicamente al Agenției Europene a Medicamentului…


Ce parere ai despre aceasta stire?