Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un studiu relevă că 82% dintre pacienţii cu COVID-19 au deficienţă de vitamina D

Publicat:

Peste 80 % dintre pacientii care sufera de COVID-19 au o lipsa de vitamina D, iar aceasta insuficienta este mai frecventa la barbati, potrivit unui studiu publicat in Journal of & Metabolism si pentru care au fost monitorizati 216 pacienti, a relatat EFE, preluata de Agerpres. Bolnavii de COVID-19 care au fost observati in cadrul acestui studiu se aflau internati la de Valdecilla din orasul spaniol Santander. Vitamina D este un hormon produs de rinichi ce controleaza concentratia de calciu din sange si care afecteaza sistemul imunitar, se arata…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Caz ciudat de Covid-19. Un barbat a fost testat pozitiv la coronavirus aproape 2 ani, pana in momentul decesului,

16:35, 21.04.2024 - Barbatul varstnic, care avea un sistem imunitar slabit din cauza unor afectiuni preexistente, a fost spitalizat la Amasterdam in februarie 2022 cu o infectie COVID-19, potrivit unui comunicat.Pacientul a fost testat pozitiv la coronavirus timp de 613 zile, pana in momentul decesului, in octombrie 2023.Au…

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…

Cercetatorii japonezi cer oprirea transfuziilor de la vaccinații Covid

17:20, 26.03.2024 - Transfuziile cu sange care provin de la persoanele vaccinate anti-Covid trebuie oprite, susțin cercetatorii japonezi, intr-un studiu amplu publicat luna aceasta. Aceștia au aratat ca s-a dovedit faptul ca proteina spike persista in organism mult timp dupa injectare și poate afecta sangele și produsele…

Operațiile bariatrice imbunatațesc sanatatea inimii și scad tensiunea

00:16, 20.03.2024 - Chirurgia bariatrica poate imbunatați considerabil starea cardiometabolica, in special in randul persoanelor mai tinere, a femeilor, sau a celor fara comorbiditați, conform unui nou studiu publicat in Journal of the Endocrine Society din SUA, prelua de Hotnews. In cadrul studiului, echipa de cercetatori…

Cel mai complet studiu privind efectele pandemiei COVID. Speranța de viața a scazut DRAMATIC

00:10, 14.03.2024 - Pandemia \"\"a avut un impact mai profund decat orice alt eveniment observat intr-o jumatate de secol, inclusiv razboaie și dezastre naturale\"\", sustine co-autorul Austin E. Schumacher de la Institutul pentru Valori și Evaluare a Sanatații (IHME) de la Universitatea din Washington, Statele Unite,…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

De ce aspirina ar trebui integrata in tratamentul contra cancerului

07:00, 18.02.2024 - Aspirina  ar putea juca un rol major in tratamentul contra cancerului, susțin cercetatorii de la Universitatea Cardiff, in urma unei ample analize. Se știe ca aspirina este un medicament antiinflamator foarte folosit. Meta-analiza – publicata in British Journal of Cancer – se bazeaza pe 118 studii,…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

08:10, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…


Ce parere ai despre aceasta stire?