Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un nou studiu sprijină ipoteza conform căreia viaţa a apărut pe Pământ datorită fulgerelor

Publicat:

Unul dintre marile mistere pentru stiinta este legat de aparitia vietii pe Pamant din "supa primordiala" de elemente si compusi chimici, iar un nou studiu ofera substanta ipotezei conform careia fosforul, element aflat la baza vietii, a fost eliberat sub actiunea fulgerelor, potrivit unui articol publicat miercuri de Space.com.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca, de-a lungul timpului, fulgerele produse in atmosfera terestra ar fi putut activa fosforul, o biomolecula aflata la originea vietii pe planeta noastra, conform unui nou studiu realizat de cercetatori de la Universitatea

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Fizicienii versus fiziologii: o noua ipoteza despre viața dupa moarte

05:21, 23.04.2024 - Profesorul Stuart Hameroff de la Universitatea din Arizona și fizicianul Roger Penrose au formulat un nou concept privind existența sufletului la om. Acesta a fost numit Orchestrated Objective Reduction (Orch-OR), scrie Ecopravda. Potrivit cercetatorilor, sufletul omului iși continua existența și dupa…

A fost gasit  raspunsul la intrebarea cum a aparut apa pe Pamint

05:15, 11.04.2024 - Oamenii de știința din Statele Unite au facut o descoperire care rezolva misterul originii apei pe Pamint. Intrebarea privind modul in care a aparut apa pe planeta a fost un subiect de dezbatere in comunitatea științifica timp de mulți ani. Unii oameni de știința au crezut ca apa a fost adusa pe Pamint…

India va produce beton din zahar

03:25, 28.03.2024 - In India, oamenii de știința au prezentat un beton de zahar inovator. Publicația noteaza ca la dezvoltarea și producerea unui astfel de material de construcție au participat oameni de știința de la Universitatea din East London și de la companiile Tate & Lyle Sugars și Grimshaw. Se remarca faptul ca…

au fost creați roboții care nu nevoie de niciun ajutor din partea oamenilor

09:55, 27.03.2024 - Un grup de oameni de știința a creat inteligențe artificiale care pot vorbi intre ele. Noul model este capabil sa invețe și sa indeplineasca sarcini care ii sunt date doar pe baza unor instrucțiuni scrise și apoi sa le transmita altor AI, spun cercetatorii. Un studiu privind descoperirile și dezvoltarea…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Optimizarea antrenamentelor: ce au elaborat oamenii de știința din Franța și Marea Britanie

23:20, 09.03.2024 - Oamenii de știința din Franța și Marea Britanie au dezvoltat un model matematic pentru a optimiza antrenamentele și a imbunatați rezultatele. La crearea modelului, experții au luat in considerare variabilitatea controlului motor și influența creierului asupra procesului de executare a mișcarilor. {{504568}}Datorita…


Ce parere ai despre aceasta stire?