Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un nas artificial capabil să ''miroasă'' bacterii a fost conceput de o echipă de cercetători israelieni

Publicat:

O echipa multidisciplinara de oameni de stiinta de la din Israel a inventat un nas artificial capabil sa detecteze o varietate de bacterii, informeaza agentia TPS duminica.

Un nas artificial capabil sa monitorizeze in mod continuu contaminarea bacteriana - o realizare ce a fost considerata pana in prezent dificil de atins - are numeroase posibilitati de punere in practica.

"Am inventat un nas artificial bazat pe nanoparticule de carbon unice ("puncte carbonice"), capabile sa depisteze molecule de gaz, mai ales sa detecteze bacterii prin metabolitii…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un olandez, bolnav de COVID timp de 613 zile. Virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

17:05, 21.04.2024 - Cercetatori din Tarile de Jos au raportat cazul unei infectari extrem de prelungite cu COVID-19 la un barbat care a decedat anul trecut si au avertizat in legatura cu aparitia unor variante mai periculoase ale coronavirusului. Barbatul olandez, de 72 de ani, care avea un sistem imunitar slabit din cauza…

Ce este la mijloc? Represaliile Israelului asupra Iranului au fost surprinzator de limitate, iar purtatorii de cuvant israelieni au pastrat o tacere ciudata

07:45, 21.04.2024 - Represaliile Israelului, atunci cand au venit, au fost surprinzator de limitate. Iranul a minimizat semnificația atacurilor aeriene de vineri asupra unei baze militare de langa Isfahan și a altor ținte, negand ca acestea au fost dirijate din exterior. Purtatorii de cuvant israelieni, de obicei volubili,…

Primarul Cristian Gentea: 1.000.000 de euro este investiția pentru noul Teatru de Vara din Pitești

15:01, 13.04.2024 - ”Cat de mult ne-am dorit, și eu și colegii mei, un Teatru de Vara modern, care sa devina inima unuia dintre cele mai frumoase parcuri ale Piteștiului! Și iata ca extrem de frumos se ridica acesta in Ștrand, urmand sa poarte amprenta anului 2024 și sa aduca nenumarate opțiuni de timp liber și divertisment!…

Apare Sfantul Graal al energiei: 'Soarele artificial' a doborat un record și face furori in lumea oamenilor de știința / VIDEO

08:01, 02.04.2024 - Oamenii de știința din Coreea de Sud au anunțat un nou record mondial pentru perioada in care au susținut temperaturi de 100 de milioane de grade Celsius - de șapte ori mai calde decat nucleul soarelui - in timpul unui experiment de fuziune nucleara, in ceea ce spun ei ca este un pas important inainte…

Piedone, primarul care a inventat calatoria in timp

19:15, 31.03.2024 - Piedone mancand salam cu ceapa, pe ziar, impreuna cu muncitorii de pe un șantier, este o imagine definitorie pentru cum vede edilul Sectorului 5 administrația publica in 2024. Juri ca a fost teleportat aici imediat de dupa razboi, cand heirupismul inalțator al bolșevismului calca in picioare orice eticheta…

O pastila care imita beneficiile exercițiilor fizice ar putea fi disponibila in curand

13:25, 19.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea Washington din St. Louis a dezvoltat o pastila care ar imita unele dintre beneficiile exercițiilor fizice. Pastila ar putea imbunatați metabolismul și creșterea musculara. Echipa de cercetatori, care și-a prezentat rezultatele la reuniunea de primavara a Societații…

Razboi in Gaza, ziua 145. O noua propunere privind ostaticii israelieni, trimisa Hamas

11:15, 28.02.2024 - O noua propunere privind ostaticii israelieni a fost trimisa reprezentanților Hamas. Propunerea a fost elaborata la finalul discuțiilor de la Paris. La negocieri au participat diplomați din mai multe țari. O propunere de a schimba ostaticii israelieni din Gaza cu prizonieri palestinieni din Israel a…

Terapia genica ar putea revoluționa tratarea surditații

10:30, 30.01.2024 - O terapie experimentala dezvoltata de o echipa de cercetatori chinezi a facut ca mai mulți copii cu surditate congenitala sa-și recapete auzul, iar rezultatele studiului au fost publicate miercuri, in revista The Lancet.   O echipa de cercetatori chiezi au reușit, in cadrul unui experiment, sa restabileasca…


Ce parere ai despre aceasta stire?