Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Umiditatea poate spori riscul de infectare cu coronavirus

Publicat:

Umiditatea poate avea un efect mare asupra dispersiei particulelor virusurilor, indicand riscuri sporite de infectare, au dezvaluit oamenii de stiinta din Japonia. Cercetatorii au folosit supercomputerul Fugaku pentru a modela emisia și fluxul de particule asemanatoare virusului de la persoanele infectate intr-o varietate de medii interioare.Descoperirea sugereaza ca utilizarea umidificatoarelor poate ajuta la limitarea infecțiilor in perioadele in care deschiderea ferestrelor nu este posibila, transmite reuters.com. Persoanele care stau in lateralul meselor din restaurante. mai puțin predispuse

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Locurile de munca mai puțin solicitante, din punct de vedere mental, dezvolta un risc ridicat in apariția demenței

11:06, 18.04.2024 - Cercetatorii au descoperit ca, cu cat oamenii isi folosesc mai mult creierul la locul de munca, cu atat mai bine par sa fie protejati impotriva problemelor de gandire si de memorie care apar odata cu inaintarea in varsta, potrivit The Guardian. Persoanele cu locuri de munca de rutina si repetitiva…

Celibatul crește riscul de ingrașare, spun cercetatorii: Femeile sunt mai predispuse sa manance haotic

04:50, 17.04.2024 - Un studiu recent realizat de UCLA Health din Los Angeles a scos la iveala o legatura ingrijoratoare intre singuratatea la femei și tendința lor de a consuma alimente nesanatoase. Femeile care se simt singure tind sa manance mai mult și mai prost. Au o preferința pentru alimentele bogate in zahar.

Invazia microplasticelor

05:10, 26.03.2024 - Peste 380 de milioane de tone de plastic sunt produse in fiecare an. Plasticul este extrem de rezistent, dar atunci cand incepe sa se degradeze, el elibereaza particule mici de plastic in mediu. Microplasticele, particule mai mici de 5 milimetri, și nanoplasticele, particule mai mici de 1000 de nanometri,…

Practicarea jocurilor video timp de cel putin trei ore pe zi, asociata cu probleme fizice (studiu)

00:15, 20.03.2024 - Un studiu recent condus de oameni de stiinta din Australia a constatat ca jocurile video, practicate timp de cel putin trei ore pe zi, pot provoca probleme fizice, inclusiv oboseala ochilor, dureri de maini sau de incheieturi si dureri de spate sau de gat, transmite vineri agentia Xinhua. Cercetatorii…

Experimentele pe oamenii-cobai continua. Noile vaccinuri provoaca paralizii

16:01, 05.03.2024 - Noul vaccin impotriva virusului sincițial respirator (VSR), prezentat ca fiind la fel de sigur ca și vaccinul anti-Covid, și aprobat in graba de autoritațile europene, a inceput sa faca ravagii printre ”imunizați”. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA a descoperit ca aceste vaccinuri…

Ce legatura exista intre perne și accident vascular cerebral mortal? Experții au elucidat misterul: afla daca ești in pericol

14:41, 28.02.2024 - Utilizarea pernelor in stil „shogun” poate face ca evenimentul medical ucigaș, AVC-ul sa fie mai probabil din cauza modului in care gatul se indoaie, au descoperit cercetatorii japonezi. Așadar, dormitul pe perne inalte ar putea crește riscul de accident vascular cerebral, sugereaza cercetatorii.Pernele…

boala Alzheimer a fost raspandita prin tratamente care sunt astazi interzise

09:50, 03.02.2024 - Un studiu a adus dovezi ca practica de injectare a hormonului de creștere la copii, folosind extract de la persoane decedate, poate arata cum se transmite boala Alzheimer. Aceasta practica, care a fost administrata la aproximativ 200 de copii intre 1959 și 1985, a avut ca rezultat faptul ca unele persoane…

ce au demonstrat noile cercetari

09:55, 02.02.2024 - Un studiu recent realizat de cercetatorii de la University College London (UCL) a facut lumina asupra modului in care percepția noastra asupra culorilor se schimba pe masura ce imbatranim. Pe masura ce inaintam in varsta, simțurile gustului, mirosului, auzului și vazului devin mai puțin acute, iar acum…


Ce parere ai despre aceasta stire?