Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ultimul vas care a transportat sclavi în America a fost găsit în Alabama

Publicat:

Epava vasului Clotilda, ultimul care a transportat slavi catre Statele Unite la o jumatate de secol dupa abolirea sclaviei, a fost descoperita in Alabama. Ramasitele navei care a transportat ilegal 110 de africani in Alabama la peste 50 de ani dupa ce SUA interzisese importul de sclavi, in 1807, au fost gasite pe fundul raului Mobile din Alabama, au anunțat cercetatorii de la Institutul Smithsonian. Descoperirea a fost facuta dupa ce timp ce un an un grup de arheologi marini au cautat-o cu ajutorul de Istorie si Cultura Afro-Americana si a Culture's (SWP).…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

La Muzeul National de Istorie a Romaniei: Expozitia In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR", isi prelungeste perioada de vizitare

12:40, 13.04.2024 - Expozitia "In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR, isi prelungeste perioada de vizitare pana la data de 12 mai 2024, potrivit Muzeului National de Istorie a Romaniei. Dintre episoadele definitorii pentru istoria moderna romaneasca, Razboiul Ruso Turc…

Cu o participare de peste 86%, elevii din ultimul an de liceu au susținut prima proba a simularii Bacalaureatului

05:55, 05.03.2024 - Peste 86% din elevii care sunt in ultimul an de liceu au participat la prima proba a simularii Bacalaureatului, informeaza Rador Radio Romania. Peste 86% dintre elevii care sunt in ultimul an de liceu au participat ieri la prima proba a simularii Bacalaureatului, cea la Limba și literatura romana,…

Cercetari Numismatice, la Muzeul National de Istorie a Romaniei

10:15, 04.03.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei invita publicul pentru a descoperi materiale din domeniile numismaticii antice, medievale si moderne, precum si medalii, ordine si decoratii, piese de sigilografie moderna si filatelie.Volumul editat de Cabinetul Numismatic al Muzeului National de Istorie a Romaniei…

Astazi in istorie: De la ultimul Carolingian la ecourile razboiului din Transnistria, o calatorie prin timp

09:05, 02.03.2024 - Pe 2 martie, istoria iși deschide paginile pentru a revela momente pivotale care au modelat lumea in care traim. De la rascrucea destinului unui imperiu stravechi la ecourile unui conflict ce resuna inca in prezent, aceasta data marcheaza un amestec de cultura, progres tehnologic și schimbari politice.…

La Muzeul National de Istorie a Romaniei: In luna iubirii, un cuplu de indragostiti de 6000 de ani

15:35, 15.02.2024 - Indragostiti de 6000 de ani ndash; un cuplu unic de statuete antropomorfe eneolitice, din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei. "Indragostitii de la Gumelnita" este doar una dintre piesele deosebit de valoroase prezentate in catalogul de colectie "Capodopere din patrimoniul Muzeului National…

Ciolacu: Am intrat in istorie pentru ca am avut o absorbtie de fonduri mai mare decat cea alocata

11:20, 11.02.2024 - In curand, Romania va inregistra cel mai mare grad de absorbtie al fondurilor europene. Suma alocata este una mare, lucru care ar putea baga țara noastra in istorie. Anunțul a fost facut de Marcel Ciolacu. „Ultimul exercitiu financiar european a fost inchis cu absorbtie de 54%. Adrian (ministrul Adrian…

Expozitia ‘Nicolae Iorga – 150 de ani de la nastere’, la Muzeul National al Bucovinei din Suceava

16:30, 05.02.2024 - Muzeul National al Bucovinei din Suceava va vernisa marti, 6 februarie, expozitia ‘Nicolae Iorga- 150 de ani de la nastere’, a anuntat luni, printr-un comunicat de presa, Muzeul National de Istorie a Romaniei, care este partener al evenimentului. Gratie acestei colaborari, personalitatea marelui istoric…

Povestea orfelinatului din Timișoara transformat in sediu de facultate

12:26, 03.02.2024 - Clieșul pe sticla ilustrand orfelinatul Gisella din Timișoara, ce dateaza de la inceputul secolului al XX-lea, a intrat in colecția Secției de Istorie a Muzeului Național al Banatului in 2006, prin transfer de la Secția de Etnografie a Muzeului Banatului. Acesta este exponatul lunii februarie.


Ce parere ai despre aceasta stire?